Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ujeti trenutki Blegoša

Podblegaške novice (maj 2011) - Lidija Razložnik: PD Gorenja vas organizira nagradni fotonatečaj

     
  Foto: Darko Miklavčič  

Vsi fotografski navdušenci lahko pošljejo fotografijo z motivom Blegoša, ožje okolice ali zanimive utrinke s poti, ki vodijo od vznožja proti vrhu hriba.

Fotografije naj bodo posnete na hribu oziroma v bližnji okolici. Pri panoramskih posnetkih naj bo zajet prepoznaven motiv hriba. Pri tem organizator fotonatečaja ponuja nekaj iztočnic: Ste že kdaj pomladi občudovali cvetenje morja ključavnic na gozdni čistini tik pod vrhom, poiskali malce hladu pred poletno pripeko v katerem od premnogih bunkerjev – ostanku Rupnikove linije, ki kot neme priče nekega drugega časa ždijo nad tudi mestoma prepadnimi pobočji, zdaj pa služijo boljšemu namenu – zavetju in razgledu na pokrajino pod njimi? Ste že občudovali sončni zahod za tolminskimi hribi, medtem ko je vrhove Karavank in Julijcev že pobeli prvi sneg? Ali pa imeli »smolo«, da je bil vrh zavit v meglo in je razgledna plošča na vrhu služila le zato, da ste izvedeli, do kod vse bi lahko segel vaš pogled?

PD Gorenja vas želi, da vsakdo, ki mu fotografiranje ni tuje, predstavi svoje videnje, doživetje Blegoša, trenutek, ki ga je za tisti dan napolnil s pozitivno energijo.
Tri zmagovalne in hkrati najboljše fotografije bodo nagrajene ter skupaj s še nekaj izbranimi razstavljene na razstavi. Odprtje razstave bo sovpadlo z rednim občnim zborom društva, zato še posebej vabljeni k sodelovanju vsi člani društva, ki so že tako dobri poznavalci Blegoša.
Obiskovalci spletne strani PD Gorenja vas bodo lahko ves čas trajanja natečaja glasovali in izbirali tudi najboljše fotografije meseca, ki bodo nagrajene in neposredno uvrščene v finale. Vsak mesec pa bo izmed vseh poslanih glasov izžreban nekdo, ki bo prejel praktično nagrado, to je vstopnico za planinski muzej v Mojstrani.
Naj opozorimo, da bodo vse fotografije divjega petelina izločene iz natečaja, saj je poseganje v naravni habitat te ogrožene vrste prepovedano. Več informacij o samem natečaju, ki se prične 1. junija, je na voljo na spletni strani PD Gorenja Vas.

Lidija Razložnik

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije