Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kako je bilo ta vikend na Uršlji gori?

Bajta.si: V nedeljo je Zavod za zdravstveno varstvo Ravne v sodelovanju s številnimi organizacijami in društvi organiziral tradicionalni pohod na Uršljo goro z motom: Koroška v gibanju brez tobaka

Pester program in lepo vreme sta na goro privabila veliko število ljudi.
Dan smo preživeli v skladu z usmeritvami svetovnega dneva brez tobaka, torej na svežem zraku, brez pasivnega kajenja, v gibanju, peš ali s kolesom. Udeleženci so si na gori lahko izmerili krvni pritisk, holesterol, pljučno funkcijo in krvni sladkor. Število meritev je bilo kar veliko, okoli 100 meritev krvnega pritiska, 80 meritev holesterola, 83 krvnega sladkorja in 68 meritev pljučne funkcije.

Koronarni klub je prikazal delovanje polavtomatskega defibrilatorja, pri predstavnici Društva za boj proti raku so lahko udeleženci s pomočjo modela dojk in mod vadili samopregledovanje, gorska reševalna služba pa je predstavila reševanje s pomočjo posebej izurjene psičke. Z najmlajšimi smo izdelovali zanimive priponke, ter skupaj z odraslimi izvedli tudi raztezne vaje.

Program so letos popestrile družabne igre, udeleženci so prejeli simbolične nagrade. Prav tako smo nagradili tudi najmlajšega in najstarejšega udeleženca. V trenutku podeljevanja nagrad je bila najstarejša udeleženka stara 78 let, najmlajši je bil deček, star 3 leta, najmlajša pa deklica, stara 4 leta. Ob 12. uri je bila sveta maša, lepo vreme pa je letos omogočilo spust tudi jadralnim padalcem.

Zelo smo veseli, da nam je uspelo vzpostaviti tradicionalno prireditev, kjer aktivno sodeluje tako veliko število društev in organizacij. Sodelovali so namreč Koroška reševalna služba, Društvo diabetikov Mežiške doline, Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije – podružnica za Koroško, Koronarni klub Mežiške doline, Koronarni klub Mislinjske doline, Koroško društvo za osteoporozo, Koroško društvo za boj proti raku, Planinsko društvo Prevalje, Gorska reševalna služba Koroške, društva jadralnih padalcev in predstavniki zdravstveno vzgojnih centrov koroških zdravstvenih domov. Letos je prireditev finančno podprla Občina Ravne, podporo so nam nudil tudi ČZP Večer, GVO Slovenj Gradec, trgovina Pikapolonica in Koroške pekarne.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije