Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dežurna posadka helikopterja

Slovenska vojska: ... v preteklem tednu reševala štirikrat

V četrtek, 26. maja, je okrog 11.30 v steni gore Rjavine padel plezalec in se poškodoval. Gorski reševalci GRS Mojstrana in zdravnik letalec so ponesrečenca oskrbeli, dežurna posadka pa ga je s helikopterjem prepeljala v bolnišnico Jesenice.

V petek, 27. maja, je okrog 12.30 prišlo do nesreče med podiranjem dreves v gozdu pod naseljem Vojsko nad Idrijo, kjer je na težko dostopnem kraju gozdarja poškodovalo drevo. Pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila so nudili reševalci postaje GRS Tolmin, gasilci PGD Idrija in PGD Vojsko. Poškodovana oseba je bila s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu zdravnika prepeljana v UKC Ljubljana.

Včeraj, 29. maja, pa je bil helikopter Slovenske vojske aktiviran dvakrat. Prvič ob 10.30, ko je v bližini koče na Dobrči zaradi težav s srcem onemogla planinka. Posredovali so reševalci GRS Radovljica z zdravnikom reševalcem letalcem in dežurna posadka helikopterja, ki so planinko oskrbeli ter jo s helikopterjem prepeljali v dolino in predali reševalcem NMP Tržič.

Ob 14.40 pa se je pri plezanju na Debelo peč poškodoval planinec. Poškodovanega planinca so oskrbeli gorski reševalci GRS Mojstrana z zdravnikom reševalcem letalcem, dežurna posadka pa ga je s helikopterjem prepeljala v bolnišnico na Jesenice.

To je bila letos že 37 reševalna akcija dežurne posadke 15. helikopterskega bataljona Slovenske vojske. Pri tem je posadka prepeljala 43 ponesrečenih oz. obolelih oseb, 85 reševalcev in preko 2.200 kg medicinske opreme ter naletela skupno 53 ur.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije