Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

50 starejših pohodnikov

Slovenske novice: ... ujetih na Veliki planini - Reševanje že organizira civilna zaščita.
Kamničan.si: Spet težave s prevozom potnikov z nihalko na Veliki planini

Na Veliki planini je 50 starejših pohodnikov, ki z gondolo zaradi izpada elektrike ne morejo v dolino.

Občinska civilna zaščita je organizirala prevoz s terenskimi vozili do prvega parkirišča, kjer bo pohodnike prevzel avtobus.


Kamničan.si: Spet težave s prevozom potnikov z nihalko na Veliki planini

Kot, da ni dovolj vseh »rednih« težav z Veliko planino, se kljub prizadevanju novega vodstva družbe VP, občasno proti njej zarotijo še dodatne težave. Tako je po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje na Veliki planini danes popoldne ostalo okrog 50 (po podatkih gasilcev okrog 100) starejših pohodnikov, ki zaradi izpada zaradi izpada elektrike ne morejo z gondolo niso mogli v dolino. Zato je občinska CZ organizirala prevoz s terenskimi vozili do prvega parkirišča, kjer je pohodnike prevzel avtobus.

In še poročilo gasilca Mitja Kemperla iz PGD Kamnik: "Malo pred 15. uro smo bili preko občinskega štaba Civilne zaščite obveščeni, da je na Veliki planini prišlo do izrednega dogodka (izpad elektrike) ter da je posledično na vrhu planine ujeta večja skupina starejših tujih turistov, kateri so predhodno na planino prišli z nihalko. Iz PGD Kamnik sta na pomoč odšla 2 gasilca z voziloma 01 PV1 in 10 GVGS. V usklajeni akciji, katero je vodil poveljnik CZ Kamnik, so sodelovali še PGD Kamniška Bistrica, GRS Kamnik, PP Kamnik ter uslužbenci podjetja Velika Planina d.o.o. Skupno smo v slabih 3 urah iz vrha planine do Kranjskega Raka prepeljali 102 osebi, katere so nato v dolino prepeljali vozniki avtobusov. Skupno je na ''evakuacijski'' akciji sodelovalo 11 oseb z 9 vozili, na kraju samem pa je bil prisoten tudi župan občine Kamnik".


 Rešili so 102 obiskovalca Velike planine

Matjaž Srša: Kamnik – Ob 14.45 uri je bilo vodstvo štaba CZ s strani dežurnega ReCO 112 obveščeno o izrednem dogodku na Veliki planini (izpad električnega toka in posledično prekinjen potniški promet z gondolo). Občinski štab CZ v operativnem sestavu se je z vodjo intervencije na Veliki planini (Dušan Bombač) takoj dogovoril o aktiviranju gasilcev in policije s primernimi vozili.
Pri prevozu obiskovalcev so bili aktivirani gasilci PGD Kamnik, PGD Kamniška Bistrica, Policija Kamnik, GRS, CZ Kamnik in Velika Planina. Skupaj je prevoz 102 obiskovalcev z vrha Zelenega roba opravilo 11 reševalcev z devetimi vozili. Za prevoz obiskovalcev je bil organiziran prevoz z avtobusi od Kranjskega raka do doline, to do spodnje postaje gondole.

Med obiskovalci je bilo tudi 59 turistov iz Danske, za katere je bil prevoz organiziran z njihovim avtobusom. Preostale potnike je v dolino, in sicer do spodnje postaje gondole prepeljal avtobus podjetja Kam-Bus. Nekaj obiskovalcev so do doline prepeljali prijatelji in domači.

Skupaj je reševalna akcija trajala pet ur, sodelovalo je 11 reševalcev, ki so opravili 52 delovnih ur. Na reševalno akcijo na Veliki planini je prišel tudi župan Marjan Šarec, ki se je vsem reševalnim enotam zahvalil za hitro in učinkovito reševalno akcijo.

Občinski štab CZ Kamnik, mag. Matjaž Srša, poveljnik CZ Kamnik

30.05.2011

30.05.2011


Foto: Boris Štupar

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "50 starejših pohodnikov"

Miro Tomše,

Bombastično ....

Zadnjič je nek 83 letni možakar preminil, ker je hotel osvojiti Everest, na naši Velki planini je pa 50 "pohodnikov" ujetih - ker ne morejo sestopit dobre pol ure do avtobusa

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije