Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prikaz reševanja navdušil šefe policij

Gorenjski glas, Kronika - Simon Šubic: Šefi policij držav Zahodnega Balkana so se na dvodnevnem srečanju pogovarjali predvsem o borbi zoper organizirani kriminal, za zaključek pa so si ogledali tudi prikaz reševalne vaje s helikopterjem.

Begunje na Gorenjskem – V okviru dvodnevnega mednarodnega srečanja so si v petek šefi policij držav Zahodnega Balkana (Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije) na gradu Kamen pri Begunjah ogledali reševalno vajo, v kateri so se jim z reševanjem poškodovanih plezalcev v steni predstavili pripadniki gorske policije in posadka letalske policijske enote. Gostje so si vajo z zanimanjem ogledali, saj se nekateri od njih zanimajo tudi za pomoč slovenske policije pri izobraževanju in usposabljanju njihovih policistov za reševanje v gorah. »Prikazana vaja me je navdušila, razkrila pa je polno profesionalnost in vrhunsko usposobljenost slovenskih policistov, na kar ste Slovenci lahko ponosni,« je po vaji povedal ravnatelj hrvaške policije Oliver Grbić.

Generalni direktor Slovenske policije Janko Goršek je ob tej priložnosti povedal, da so se šefi policij Zahodnega Balkana največ pogovarjali o boju proti računalniški kriminaliteti ter se dogovorili o oblikovanju skupnih preiskovalnih skupin, predvsem pri organiziranem kriminalu in trgovini z belim blagom, še posebej pa je bila vsebina pogovorov osredotočena na trgovino s kokainom. Ob tem je spomnil, da sta s hrvaškim kolegom pred dnevi podpisala sporazum o sodelovanju slovenske in hrvaške policije ter dorekla podrobnosti sodelovanja dveh slovenskih policistov pri delu hrvaške policije na hrvaški obali. »Slovenska policista bosta sodelovala v mešanih patruljah, naloge bosta izvajala tako v prometu kot na področju kriminalitete, njun namen pa je predvsem pomoč slovenskim državljanom, ko se bodo znašli v težavah,« je pojasnil Goršek.

»V zadnjem letu je sodelovanje s slovensko policijo na zares zavidljivi ravni, kar dokazuje tudi podpis dogovora o prisotnosti slovenskih policistov na območju Istre in Kvarnerja. Predvideno je tudi, da bosta že v naslednji zimski sezoni dva hrvaška policista prisotna na slovenskih smučiščih,« je dodal ravnatelj hrvaške policije.

Simon Šubic

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije