Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Žusem

Hermit: Danes sem spet odkril čudovito hribovsko pot in to takorekoč na pragu taščine hiše.

Ker sem že rahlo naveličan Rifnika in ker se na Žusem z B-jem spravljamo (pre)dolgo, sva danes s tastom sklenila, da ga napadeva sama.

Odpeljala sva se mimo Slivniškega jezera in parkirala pri kmetiji Žurej odkoder vodi na Žusem markirana potka. Sprva čez travnik in potoček, nato pa do vrha skozi gozd, če jo ubereš po “tatežji” varianti.
Ko pot drugič preči cesto (prvič “glavno”) se usmeriva na “zelo zahtevno pot”. Strmina je kar huda, a je trud poplačan z razgledi proti sv. Heleni, Kalobju, Rifniku, Resevni… Misli hitro dotavajo skupaj s pogledi in koraki, ki postajajo zaradi strmine vedno krajši.
Na nekatrih mestih so nam (čisto brez potrebe) v pomoč tudi klini in jeklenice, odtod tudi oznaka “zelo zahtevno”. Na vrh celo priplezaš po skobah.
Vrh ni razgleden, zato se gor ne zadrživa prav dolgo. Vračava se po t.i. lažji poti, ki je speljana okoli riti v žep, tako da ob pomanjkanju markacij parkrat pomisliva, da sva zašla. Kljub vsemu sva po dveh urah hoje prijetno utrujena pri avtomobilu prepričana, da se naslednji vikend ponovno vrneva/mo na Žusem.

26.03.2011

                         vrh (669 m)

PD Žusem

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije