Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Sfinga 4

SFINGA: Že kmalu po tem, ko se je na papirju začela oblikovati zamisel za film, je na dan prilezla tudi ideja o ponovni izdaji knjige Sfinga.

Doživeta izpoved Anteja Mahkote o njegovi pestri alpinistični poti, dogodivščinah in drznih načrtih, ki so ga vselej znova pripeljali pod triglavsko Sfingo, sodi med prepoznavnejša dela slovenske gorniške literature.

Leta 1979 je knjiga prvič prišla na police in se kmalu vtisnila v srca alpinistov vseh generacij, čeprav je njen domet hitro in bistveno presegel zgolj ozko usmerjeno publiko ljubiteljev vertikale. Že v mladosti je zaznamovala tudi nekatere izmed ustvarjalcev filma in ker je njen drugi ponatis že zdavnaj pošel, smo sklenili ponujeno priliko pograbiti.
Založba Didakta nam je nasproti prišla z obema rokama in uradni izid, slikovno bogato dopolnjene knjige, je tako vezan na 7. april 2011, ko bo luč sveta ugledal tudi film. Podrobneje bo knjiga predstavljena tudi na 5. Mednarodnem festivalu gorniškega filma Domžale nekaj dni kasneje, v Cankarjevem domu.
Ante se je lansko poletje, pod vtisom nepozabnega snemanja na robu prepada Sfinge, za to izdajo odločil nekatere stvari sicer za odtenek skrajšati, za poslastico pa hkrati pomagal poiskati nekatere starejše, še nikoli uporabljene fotografije.

Kakor smo že pred časom napovedali, je v pripravi tudi knjiga Triglavska Sfinga izpod peresa Dušice Kunaver, ki bo našo v skalo izklesano znamenitost predstavila v povsem novi luči. Izid predvidevamo ob koncu poletja.

31.03.2011

G-L: vse (po)objave z oznako Sfinga

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije