Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Prijatelji ga niso uspeli rešiti

28.03.2011

Reševanje nemškega kajakaša iz reke Soče. (Foto: PGD Bovec)

ponedeljek, 28. marec 2011, ob 19:29, Boris Štupar, ogledov: 1312

24ur.com: Štirje Nemci so se odpravili s kajaki na reko Sočo. Njihov podvig se je končal tragično, saj je eden padel v reko in ostal ukleščen med skalami.

Prijatelji so mu držali glavo nad gladino vode, a njihov trud je bil zaman.

Danes okoli 12.30 se je skupina štirih Nemcev z lastnimi kajaki odpravila na reko Sočo. Nastanjeni so bili v Bovcu, njihov spust po reki pa se je začel v kraju imenovanem Otona, ki leži med Trnovim ob Soči in Kobaridom, so sporočili novogoriški policisti.

31-letnik se je kmalu po začetku spusta prevrnil in padel v vodo. Tok vode ga je odnesel pod skalo, kjer je ostal ukleščen. Dva prijatelja sta mu takoj priskočila na pomoč. Glavo sta mu držala nad gladino vode, tretji pa je stekel na cesto Kobarid–Bovec, kjer je ustavil mimoidočega in ga prosil za telefon. Poklicala sta reševalce.
"Ves njihov trud in požrtvovalnost pa sta bila zaman, saj je kajakaš podlegel poškodbam. Vzrok smrti bo pokazala sanitarna obdukcija, ki jo je odredil zdravnik iz Zdravstvenega doma Kobarid, ki je bil na kraju,“ so še sporočili policisti.

V akciji so sodelovali pripadniki Gorske reševalne službe Bovec in Tolmin ter gasilci iz Bovca in Kobarida, ki so moškega izvlekli iz vode, so še sporočili policisti.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker