Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Uvodna tekma slovenske treking lige

Siol, Sportal: Ljubitelji trekinga preplavili Škofjo Loko

Škofja Loka - Uvodna tekma četrte sezone slovenske treking lige se je odvijala v Škofjeloškem hribovju. Nastopilo je skoraj 200 tekmovalcev.

Kdo je bil najboljši?
Zanesenjaki iz ekipe Vaitapu Adventure racing štart so štart in cilj uvodne tekme postavili na vrh travnatega grebena, ki se nad Škofjo Loko strmo vzpne in za hip postane pri idilični cerkvici Sv. Andreja. V ultra kategoriji se je zbrala ostra konkurenca skoraj vseh dosedanjih zmagovalcev posamičnih trekingov preteklih sezon. Kot že lansko leto, se jim je zopet pridružil znani gorski tekač in reprezentant Slovenije v gorskih tekih in tekmovalnem turnem smučanju Marjan Zupančič. ''Škofjeloškega trekinga se udeležujem že drugič zapored. Tudi letos sem ga izbral kot imeniten trening za nastop na gorskem maratonu 4. občin, kjer se bo letos odvijalo svetovno prvenstvo v gorskem maratonu. Razdalja in višinska razlika, ki ju je potrebno premagati na tem trekingu, je zelo podobna razmeram na prizorišču bodočega svetovnega prvenstva. Če bo le čas, se bom kakšnega od prihajajočih trekingov z veseljem še udeležil,'', je po pretečenem trekingu povedal Zupančič.

Najboljši Zupančič, Trontelj in Hribar
Vse tekme letošnje sezone slovenske treking lige, na sporedu jih je osem, ponuja tri različne kategorije - aktivno z 10 km, pohodniško z 20 km in ultra kategorijo s 40 kilometri. V Škofji Loki je tekmovalce pričakal razgiban teren, kjer so si izmenjaje sledili gozdnati, pa tudi lepo zaobljeni razgledni grebeni, strme grape in z jesenskim listjem lepo postlana pobočja. Načrtovana trasa je tekmovalce vodila najprej preko vrha Planina pri Sv. Andreju strmo v Bodoveljsko grapo in takoj nato navzgor proti hribu Sv. Petra. Tam so lahko dobri tekači iztegnili svoj korak in naprej po grebenih mimo Polhovca hitro pritekli vse do Pasje Ravni. Tekmovalce v pohodniški kategoriji je po osvojenem planotastem vrhu Pasje ravni čakal povratek po razpotegnjenem grebenu Prosenovega griča, mimo cerkvice Sv. Ožbolta nazaj do cilja pri Sv. Andreju, ultraši pa so nadaljevali preko oblega golega vrha Sivke in preko za mnoge najlepše točke trekinga – malo znanega vrha Špilj.

Prvo mesto v ultra kategoriji je osvojil Marjan Zupančič, na zmagovalni oder sta se povzpela še Bojan Jevševar in Rok Erjavec. Med dekleti sta si v ultra kategoriji zmago razdelili Marija Trontelj in Anica Hribar, tretje mesto pa Neža Jurajavčič in Lola Novakovič.

Zmagovalec 20-km preizkušnje je bil Andraž Hribar. Drugo in tretje mesto med moškimi sta si razdelila brata Rok in Klemen Markuš. Med ženskami je v pohodniški kategoriji zmagala Renata Hojnik, drugo mesto je osvojila Živa Kermelj, tretje pa Nataša Robnik.
 

 

SPORTAL 21.03.2011

 

 


Slovenska treking liga: Sobota je bila izjemna!


Krtina.com: Škofjeloški treking 2011

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije