Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mednarodni zimski tabor

Slovenska vojska: ... podčastnikov Nata in PfP

V petek, 18. marca, se je na Pokljuki uspešno končal sedemdnevni mednarodni zimski tabor podčastnikov Nata in PfP (Partnership for Peace). Tabora se je udeležilo 20 podčastnikov iz 10 držav partnerskih oboroženih sil Srednje in Jugovzhodne Evrope, poveljstva ameriške vojske za Evropo ter operativnih Natovih poveljstev iz Brunssuma in Neaplja. Na letošnjem četrtem mednarodnem zimskem taboru sta prvič sodelovala tudi pripadnica, višja podčastnica kanadskih oboroženih sil, in podčastnik albanskih oboroženih sil.

Na zimskem taboru so poleg usposabljanja iz veščin gorskega bojevanja in sodobnega vodenja potekale tematske delavnice, ki so jih vodili tudi tuji gostje, med njimi glavni podčastnik zavezniškega poveljstva za operacije iz Bruslja, glavni podčastnik poveljstva ameriške vojske za Evropo, glavni podčastnik Natove šole Oberammergau in glavni podčastnik oboroženih sil Avstrije.
Na tematskih delavnicah so se pogovarjali ter si izmenjali izkušnje iz mednarodnih operacij in misij, individualnih vojaških veščin, o razvoju in vlogi podčastniških zborov ter možnostih krepitve in nadaljnjem sodelovanju med podčastniškimi zbori Nata in PfP.

Zadnji dan zimskega tabora so udeleženci tekmovali v individualnih vojaških veščinah zimskega bojevanja v gorah. V času tabora so se seznanili tudi z zgodovinsko, kulturno in vojaško dediščino Slovenije.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije