Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Čistilna akcija

Šport centra Bovec: ... vodotokov Koritnice in Soče, se je pričela v soboto ob desetih z zborom na letališču Bovec. Udeležilo se je je 82 kajakašev in članov športnih agencij. -  Očistimo Posočje 2011

Po večdnevnem deževju, nam je bilo vreme na dan akcije zelo naklonjeno, kar se je pokazalo predvsem v številu udeležencev in na koncu v količini pobranih odpadkov. Tudi vodostaj (38 m³/s) je bil idealen za izvedbo akcije.
Sestavili smo štiri skupine s po približno 20 udeleženci in se razporedili na štiri odseke. Vsako skupino je vodil po en naš raft z reševalcem iz divje vode, ki je skrbel za varnost in prevoz nabranih odpadkov.

Očistili smo sledeče odseke:
1. Zmuklica – Čezsoča (Vodenca – Čezsoča so čistili levi breg)
2. Kluža (Koritnica) – Čezsoča (Vodenca – Čezsoča so čistili desni breg)
3. Čezsoča – Boka
4. Boka – Srpenica 1 (dogovor z organizatorjem v Kobaridu, da naslednji teden oni čistijo od Srpenice 1 dolvodno)

Skupaj smo pobrali okoli tri tone odpadkov, predvsem kosov starega železa, ki so bili še naslednji dan odloženi v kontejnerje Komunale Tolmin (Vodenca, Čezsoča, Boka, Srpenica 1). Nepričakovano veliko je bilo odpadkov na odseku Kluže – Vodenca, kar pripisujemo posledicam plazu v Logu pod Mangartom, leta 2000.
V akciji smo sodelovali z Ribiško družino Tolmin, ki je organizirala akcijo s svojimi člani na Soči do Tolmina, v Bovcu pa je sodelovalo 36 članov, kar se je zgodilo prvič.

Udeleženci in organizatorji so bili z organizacijo več kot zadovoljni, akcijo smo zaključili že ob 17ih v Gostišču Vančar na odlični joti, Medard Berginc – Kilc nam je priskrbel odlične aperitive, Občina Bovec pa je krila stroške hrane in komunalne stroške odvoza nabranih odpadkov. Naslednji teden, 26. marca, pa bo čistilna akcija potekala v vseh treh občinah po kopnem in tudi na reki Soči od Srpenice 1 dolvodno, pod enakim imenom Očistimo Posočje 2011.

Filip Hrovat
 

 



Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije