Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 20.03.11

Pokaži objave o reševanjih GRSPosredovanje na Raduhi in pod Tolminskim Kukom - Predviden razvoj vremena - Opozorilo zaradi nevarnosti snežnih plazov

Ob 7.21 je v koči na Loki pod Raduho, občina Luče, padel planinec in si hudo poškodoval glavo. Prvo pomoč so mu nudili planinci v koči. Reševalci postaje GRS Celje so ob pomoči helikopterja slovenske vojske in dežurne ekipe za reševanje v gorah poškodovancu nudili zdravniško pomoč in ga prepeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

Ob 13.06 je pri sestopu iz planine Tolminski Kuk proti izviru Tolminke, občina Tolmin, nad planino Dobrenjščica zdrsnilo avstrijskemu planincu. Pri zdrsu približno 200 metrov po strmem pobočju, se je poškodoval. Reševalci postaje GRS Tolmin so ob pomoči helikopterja slovenske vojske in dežurne ekipe za reševanje v gorah poškodovancu nudili zdravniško pomoč in ga prepeljali na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo na Primorskem pretežno jasno, drugod delno jasno z zmerno oblačnostjo. Vetrovno bo, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.
V ponedeljek bo na jugovzhodu države zmerno oblačno, drugod precej jasno. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.
V torek in sredo bo pretežno jasno. Veter bo oslabel.

Opozorilo

Po podatkih Agencije RS za okolje je v visokogorju Julijskih Alp je velika nevarnost proženja snežnih plazov.

Bilten URSZR: 20.03.2011


Meteo.si

ARSO: Snežne razmere plazovna nevarnost

Podatki z lavinskih postaj

Razmere na smučiščih - Snežni telefon


Prikaži seznam vseh dosedanjih
objav
označenih z

         GRS

         Razmere

         vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije