Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kamniški planinci

Kamničan.si: ... zadovoljni z delom v lanskem letu

V jedilnici ŠCRM je potekal občni zbor enega najstarejših (118 let) in najmnožičnejših (1130 članov) kamniških društev – Planinskega društva Kamnik. Tokratni zbor ni bil volilen, zato je bil poleg delovnega dela, kjer je predsednik PDK Kamnik Ivan Resnik z vodstvom društva predstavil poročilo o delu in finančno poslovanje društva, bolj pevsko-kulturno obarvan, saj so člani Dramske skupine OŠ Stranje »Baretka« zaigrali igrico, kvartet Rakar »4R« je zapel nekaj čudovitih planinskih pesmi, na citre pa so zaigrale tudi učenke Glasbene šole Kamnik. Podelili pa so tudi priznanja PZS in PDK, častni član PDK pa je postal Zdravko Markuš.

Poročilo o opravljenih delih v letu 2010

1. KOČI NA KAMNIŠKEM IN KOKRSKEM SEDLU
- Obe koči odprti od začetka junija do začetka oktobra.
- Koči sta bili dobro oskrbovani (hrana, pijača, kurjava).
- Koča na Kamniškem sedlu odprta za konec tedna tudi izven sezone.

2. VZDRŽEVANJE
- tovornih žičnic,
- obnovitev pritrdilnih jeklenic vetrnice na Kokrskem sedlu,
- popravilo strehe na Kamniškem sedlu,
- druga redna vzdrževalna dela v obeh kočah in na plezalni steni,
- vzdrževanje planinskih poti (107 km).

3. INVESTICIJE
- Začetek obnove koče na Kamniškem sedlu.
- Obnovitev zimske sobe na Kokrskem sedlu.

4. ODSEKI
- V šolskih planinskih skupinah je vključeno okoli 100 mladih planincev. Pod strokovnim vodstvom so bili organizirani izleti, ture, tabori, predavanja itd.
- Mladinska plezalna šola vključuje 90 otrok, 10 tekmovalcev: državni prvak med cicibani, odlični rezultati tudi na mednarodnih tekmovanjih.
- Alpinistična šola je odlično organizirana z vrhunski predavatelji.
- Organizacija in vodenje planinskih tur: 49 tur z 826 udeleženci – varno, brez poškodb.
- Odprave v tuja gorstva: izstopa seveda Marko Prezelj (Aljaska, Iran)-nagrada Eiger; Monika Kambič.
- Prireditve: Smučka in cepin, Rokovnjaški pohod, Dan Kamniških planin, Plezalna stena na KAMFEST-u, Zaključni izlet, podelitev priznanj …

5. OPRAVLJENE URE - ČLANSTVO
- Zabeleženih je bilo preko 2000 prostovoljnih ur, od tega četrtino markacisti.
- 1130 članov.

Priznanja kamniškim planincem

Na koncu zbora sta Bojan Rotovnik in Ivan Resnik podelila priznanja kamniškim planincem za delo v društvu, in sicer: Srebrni častni znak PZS (Miran Jereb, Miro Uršič, Ivo Rostan) in Bronasti častni znak PZS (Marko Petek, Magda Kladnik, Marko Trobevšek, Irena Mušič Habjan-predlagalo uredništvo Planinskega vestnika).

Ivan Resnik je podelil tudi priznanja PD Kamnik, in sicer: Zlato značko PDK (Jožica Kališnik), Srebrno značko PDK (Franc Pohlin), Bronasto značko PDK (Vladka Vremšak, Irena Mušič Habjan, Jernej Rutar, Janez Urankar, Vida Proje, Simon Gregorc, Mira in Dušan Papež, Samo Resnik, Uroš Resnik).

Predsednik vodniškega odseka PD Kamnik Lojze Jerman in predsednik Ivan Resnik sta podelila tudi priznanja vodniške komisije pri PZS, in sicer: Za več kot 5-letno delo v vodniškem odseku PD Kamnik (Miran Jereb, Alojz Jerman, Jože Klenc, Marjan Kobav, Matevž Košir, Saša Lindič, Franc Obreza, Katja Tabernik, Miroslav Uršič), Priznanje PZS- zaslužni vodnik, za več kot 15-letno delo v vodniškem odseku PD Kamnik Zdravko Markuš (enako priznanje sta na Zboru vodnikov, novembra 2010, prejela Bojan Pollak in Stane Simšič). Zdravko Markuš je bil imenovan tudi za častnega člana PDK.

18.03.2011

Zbrane je s posebnim zadovoljstvom, da je lahko gost kamniškega planinskega društva, pozdravil tudi novi predsednik Planinske zveze Slovenije Bojan Rotovnik.


PD Kamnik - Občni zbor PD Kamnik 2011

Foto: Vladimir Habjan


Občni zbor AO Kamnik

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave
Značke:
informacije PD

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije