Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR - 19.03.11

Šibek potres na območju Bovca - Predviden razvoj vremena
Nevarnost trganja snežnih plazov 4. stopnje

Ob 5.28 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic, Agencije RS za okolje, Urad za seizmologijo in geologijo, zabeležili šibek potresni sunek. Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa 80 km severozahodno od Ljubljane, v okolici Bovca. Preliminarno ocenjena magnituda je bila 1,5. Ocenjuje se, da intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla tretje stopnje po evropski potresni lestvici. Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci Bovca.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno. Popoldne bodo nastale posamezne kratkotrajne plohe. Pihati bo začel severovzhodni veter, na Primorskem proti večeru zmerna burja.
V nedeljo bo na Primorskem jasno, drugod pa delno jasno z zmerno oblačnostjo. Še bo vetrovno, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.
V ponedeljek in torek bo pretežno jasno, le na jugovzhodu države zmerno oblačno. Na Primorskem bo še pihala burja, drugod pa severovzhodni veter.

OPOZORILO: V visokogorju Julijskih Alp je velika nevarnost trganja snežnih plazov 4. stopnje po petstopenjski evropski lestvici.

Bilten URSZR: 19.03.2011


Meteo.si

ARSO: Snežne razmere plazovna nevarnost

Podatki z lavinskih postaj

Razmere na smučiščih - Snežni telefon


Prikaži seznam vseh dosedanjih
objav
označenih z

         GRS

         Razmere

         vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Bilten URSZR - 19.03.11 "

Franci Savenc,

Nekaj časa je bilo objavljeno tudi:

Ob 7.21 je v koči na Loki pod Raduho, občina Luče, padel planinec in si hudo poškodoval glavo. Prvo pomoč so mu nudili planinci v koči. Reševalci postaje GRS Celje so ob pomoči helikopterja slovenske vojske in dežurne ekipe za reševanje v gorah poškodovancu nudili zdravniško pomoč in ga prepeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

Toda - nesreča je bila "tega dne" in opis z grafične predstavitve SPIN

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije