Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kriza in vreme krojila delovanje PD Podbrdo

Primorske novice - Olga Zgaga: Podbrški planinci so na občnem zboru izpostavili dva dejavnika, ki sta v preteklem letu nenaklonjeno zarezala v poslovanje društva: neugodna gospodarska situacija in slabo vreme.

PODBRDO ►V koči na Črni prsti so zabeležili 27 odstotkov manjši obisk kot lani. Oskrbniki, izmenjaje Majda in Viktor Pelicon ter Dorica Dakskobler z družino in prijatelji, so skoraj sto planincev manj vpisali tudi v knjigo nočitev. Kljub okvari žičnice v drugi polovici avgusta so žičničarji v 65 vožnjah prepeljali na vrh 13 ton hrane in različnega materiala za vzdrževanje koče. Po odzivih obiskovalcev sodeč je koča slovela kot gostoljubna in prijazna, še zlasti zaradi dobre kuhinje. S prizadevnim vzdrževanjem planinskih poti je za njihovo varno hojo poskrbel še markacijski odsek.

Pet usposobljenih vodnikov društva je poskrbelo za varno izvedbo skoraj vseh planiranih izletov in pohodov. 17. gorski tek na Črno prst je sovpadal s štiridesetletnico prvega teka, ki je končno pridobil tudi status prvega organiziranega gorskega teka v Sloveniji. Slabo vreme pa je odplaknilo srečanje planincev, ki naj bi ga posvetili Zorku Jelinčiču.

Društvu ostaja zvestih 186 članov, ki je ob sodelovanju krajanov gornjega dela Baške grape opravilo preko 1000 ur prostovoljnega dela. Nov zagon mu daje v septembru ustanovljeni mladinski odsek. V tekočem letu bo poleg ustaljenih aktivnosti delovanje društva podrejeno investicijam na koči na Črni prsti in postopni obnovi žičnice. Ob uspešni sezoni imajo finančna sredstva zagotovljena. Sicer pa računajo na pomoč krajanov, saj je Črna prst v srcu vsakega izmed njih.

Delo društva so pohvalili predstavniki sosednjih društev in predsednik MDO Gregor Rupnik, ki je podelil pohvale Planinske zveze Slovenije štirim članom društva. Podeljena pa so bila tudi priznanja v okviru akcije društva “Na obisk na Črno prst” v letu 2010 ter priznanji Mariji Volf in Ferdinandu Zgagi za vztrajanje v društvu od njegovih začetkov.

OLGA ZGAGA

15.03.2011

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije