Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 15.03.11

Pokaži objave o reševanjih GRSVozilo s ceste - Predviden razvoj vremena
Delo.si, 15.03.11, 11:38: Iz Soče potegnili avto, 23-letnega voznika niso našli

Ob 19.33 je zapeljalo osebno vozilo s ceste Podselo - Doblar v občini Tolmin. Aktivirani so bili gasilci PGD Tolmin, GRS Tolmin in PRS Tomin.

Predviden razvoj vremena

V torek bo v vzhodni Sloveniji delno jasno, drugod pretežno oblačno. Predvsem v zahodnih in južnih krajih bo občasno deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodni veter, ob morju jugo.
V sredo bo oblačno, dež bo od zahoda zajel vso Slovenijo. Na območju Julijskih Alp se bo meja sneženja spustila do nadmorske nižine okoli 1000 metrov. V Vipavski dolini in na Krasu bo prehodno zapihala šibka do zmerna burja.
V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo še krajevne padavine, deloma plohe.
V petek se bo delno razjasnilo.


Delo.si, 15.03.11, 11:38: Iz Soče potegnili avto, 23-letnega voznika niso našli

V Doblarju se je danes nadaljevala reševalna akcija, v kateri policisti, gasilci ter gorski in podvodni reševalci še vedno iščejo 23-letnika iz okolice Tolmina. Ta se v ponedeljek po službi ni vrnil domov, zato so njegovi starši o tem obvestili tolminske policiste.

Doblar - Po navedbah Deana Božnika, tiskovnega predstavnika Policijske uprave Nova Gorica, so z dosedanjim zbiranjem obvestil ugotovili, da je bil pogrešani najverjetneje udeležen v prometni nesreči, ki se je zgodila v ponedeljek ob približno 16.30 na cesti Kanal ob Soči-Tolmin, za naseljem Doblar. Domnevajo, da je voznik osebnega avtomobila opel astra, sive barve, z registrsko oznako GO SR-935 zapeljal s ceste v Sočo.

Že v ponedeljek med 19.50 in 22.10 je potekala iskalna akcija za pogrešanim 23-letnim voznikom, vendar pa so jo zaradi slabih vremenskih razmer in visokega vodostaja reke prekinili in jo nadaljevali danes, ko so iz Soče potegnili avtomobil. V akciji je poleg šestih policistov novogoriške prometne policije in tolminske policijske postaje sodelovalo še trinajst članov PGD Tolmin, 15 reševalcev Gorske reševalne službe, pet reševalcev Podvodne reševalne službe SPZ in načelnik Civilne zaščite občine Kanal ob Soči. »Soča ima le osem stopinj, vidljivost je nična. Pogrešanega nismo našli, varnostni pas v avtomobilu pa je bil odpet,« je po današnji iskalni akciji povedal Simon Lapanja, vodnik rafta.

Miljko Lesjak, član gorske reševalne službe, je bil prepričan, da so imeli srečo, da so avto sploh našli. »Voznika bomo iskali, ko se bo vodostaj znižal. Reko bomo še pregledovali, saj je mogoče, da je moškega odneslo zelo daleč.« Po besedah Draga Ozebka iz sektorja uniformirane policije novogoriške policijske uprave so doslej že pregledali bregove do Ajbe, iskalna akcija pa se bo nadaljevala v prihodnjih dneh. »Na tem delu ceste se zgodi precej prometnih nesreč, pred leti sta ta ovinek in njegova bližnja okolica terjala pet smrtnih žrtev. Po prenovi asfaltne prevleke so se razmere precej spremenile, v zadnjem času težjih prometnih nesreč tu nismo obravnavali.«

O primeru so policisti že obvestili preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in pristojno okrožno tožilstvo v Novi Gorici. Zaradi razjasnitev okoliščin nesreče policisti prosijo morebitne očividce, naj pokličejo telefonsko številko 113, se zglasijo na najbližji policijski postaji ali pokličejo anonimni telefon policije 080 1200.

Katja Željan

Bilten URSZR: 15.03.2011


Meteo.si

ARSO: Snežne razmere plazovna nevarnost

Podatki z lavinskih postaj

Razmere na smučiščih - Snežni telefon


Prikaži seznam vseh dosedanjih
objav
označenih z

         GRS

         Razmere

         vreme


www.delo.si  15.03.2011

 

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije