Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Po obronkih Jablaniške doline


Več na www.srce-me-povezuje.si/drustvolaz
ali pokličite 070 303 321 oz. 051 312 739.

 

ponedeljek, 28. marec 2011, ob 05:29, Barbara Možina, ogledov: 1148

vas na 8. pohod v soboto, 8. aprila, vabi Društvo za razvoj podeželja Laz iz Jablaniške doline. Krožna pot je nezahtevna in traja od 4 do 5 ur, postanki pri domačinih s pestro ponudbo domačih dobrot in čudovit razgled ...

Spoštovani pohodniki, planinci, prijatelji narave in dobre družbe, na prvo soboto v aprilu (2. 4. 2011) vas vabimo v osrednjo Slovenijo.
Samo nekaj  kilometrov iz Litije ali Šmartnega proti Gabrovki je v Zgornji Jablanici izhodišče 8. tradicionalnega
POHODA PO OBRONKIH JABLANIŠKE DOLINE, ki ga organizira Društvo za razvoj podeželja LAZ iz Jablaniške doline.
 
Na startu pri gasilskem domu v Zgornji Jablanici vas bodo od 7.00 do 10.30 sprejele domačinke s štrukeljci, ki so značilni za ta kraj in jih gospodinje pripravljajo ob žegnanju, za na pot vas bodo oskrbeli z jabolki.
Pot je nezahtevna in traja okoli 4-5 ur, postanki pri domačinih s pestro ponudbo domačih dobrot in čudovit razgled, pa vam jo lahko tudi malo podaljšajo. Na cilju v vasi Gradišče pri Litiji bo kulturno zabavni program. Pot je krožna, tako da imate nazaj do izhodišča samo kratek spust v dolino. Ob povratku še pokukate v Domačijo spominov, kjer je vsako leto na ogled drugačna tematska razstava. Na izhodišču pa vas bodo ob povratku čakale stojnice s "težjimi" domačimi dobrotami. Trasa pohoda je dobro označena, tako da ne morete zaiti, pa čeprav vas bodo zanesli čudoviti panoramski pogledi na vse konce Slovenije.
Zaključek s kulturno zabavnim programom se bo odvijal v Gradišču pri Litiji.
 
Do Zgornje Jablanice pridete iz več smeri.
• iz dolenjske čez Bogenšperk in v Šmartnem pri cerkvi proti Gabrovki in še pred Cerovico zavijete levo proti gasilskemu domu v Zg. Jablanici – nad njim pa od daleč na hribčku vidite cerkev Sv. Ane.
• iz ljubljanske smeri greste skozi Litijo in po dveh kilometrih se srečate s tistimi, ki po zasavski cesti prihajajo iz trboveljske smeri pri rastlinjaku ob glavni cesti zavijete v vas Breg in nadaljujete po Jablaniški dolini v smeri Gabrovke – po treh kilometrih ste na izhodišču pohoda.
Z udeležbo na pohodu boste naredili nekaj zase, kakor tudi za razvoj podeželja, za kar si prizadeva Društvo LAZ. S tovrstnimi prireditvami in drugimi aktivnostmi želimo vzpodbuditi razvoj dopolnilnih dejavnosti na kmetijah, poskrbeti za promocijo podeželja in pripeljati izletnike na sprehode, rekreacijo, pristno domačo hrano in v prihodnosti tudi na počitnice na kmetijah.
eXTReMe Tracker