Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 13.03.11

Pokaži objave o reševanjih GRSPlaninec, plezalka in padalec - Predviden razvoj vremena

Ob 12.40 si je poškodoval nogo planinec na stari tovorni poti na Jakoba v občini Preddvor. Aktivirani so bili reševalci Postaje GRS Kranj in poklicni gasilci JZ GRS Kranj. Poškodovanca so oskrbeli in ga prepeljali na zdravljenje v ZD Kranj.

Ob 12.42 si je poškodovala nogo plezalka pri plezanju na Kotečniku nad Libojami v občini Žalec. Posredovali so reševalci Postaje GRS Celje in ponesrečenko prenesli v dolino, od koder so jo reševalci NMP prepeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

Ob 14.43 se je pri zasilnem pristanku poškodoval jadralni padalec na pobočju Nanosa. Aktivirani so bili reševalci Postaje GRS Tolmin in GRS Ljubljana ter Helikopter SV vojske za reševanje v gorah z dežurnim zdravnikom letalcem. Ponesrečenca so oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo na vzhodu zmerno oblačno in suho vreme. Drugod bo oblačno. Zjutraj bo začelo deževati v zahodni, popoldne in zvečer pa tudi deloma v osrednji Sloveniji. Meja sneženja bo v zahodni Sloveniji na okoli 1300 metrih nadmorske višine, drugod do okoli 1500 metrov. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Ponoči se bo dež prehodno razširil proti vzhodu.
V ponedeljek čez dan bo v severovzhodnih krajih spet manj oblačno in večinoma suho. Drugod bo pretežno oblačno, v zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Jugozahodni veter bo nekoliko oslabel.
V torek bo pretežno oblačno, predvsem v zahodni, osrednji in južni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.
V sredo bo dež zajel vso Slovenijo.

Bilten URSZR: 13.03.2011


Meteo.si

ARSO: Snežne razmere plazovna nevarnost

Podatki z lavinskih postaj

Razmere na smučiščih - Snežni telefon


Prikaži seznam vseh dosedanjih
objav
označenih z

         GRS

         Razmere

         vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije