Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Občna zbora

Naš časopis: ... PD Borovnica in PD Vrhnika

Planinsko društvo prerojeno

Po približno dveh letih zatišja je Planinsko društvo Borovnica na občnem zboru 2. februarja 2011 dobilo nov zagon. Udeleženci zbora so za predsednika znova izvolili dr. Bogomirja Celarca, v upravni odbor Damjana Debevca, Suzano Novak, Primoža Pečlina in Tatjano Pečlin, v nadzorni odbor pa Liljano Kogovšek, Boruta Petriča in Saša Tomšiča. Letos namerava društvo urejati poti v Peklu, izdelati planinsko štampiljko za Pekel, nadaljevati sanacijo stebra viadukta, urejati kolesarske poti in pešpoti, 19. marca bodo organizirali pohod na Slavnik, 23. julija pohod skozi Pekel na Pokojišče, novembra pa se bodo znova udeležili pohoda po Levstikovi poti. Še naprej si bodo prizadevali krepiti mladinski odsek v sodelovanju s šolo in vrtcem, del česar je tudi šola plezanja v TVD Partizan. Zbor je nagovoril tudi župan Andrej Ocepek, ki je obljubil, da bo občina 100 % financirala vse materialne stroške pri delih v Peklu.


Občni zbor Planinskega društva Vrhnika

Milan Jerman: Kar 128 članov Planinskega društva Vrhnika je v petek, 18. februarja 2011 skupaj »pregledalo« poslovanje društva v letu 2010. Odziv je bil več kot pričakovan, saj
se dobro zavedamo, da je sestavni del planinstva tudi udeležba na takih »uradnih« srečanjih in da se ne znamo družiti samo na izletih in pohodih.

Takoj po tem, ko so večnamensko dvorano v Osnovni šoli Ivana Cankarja napolnili glasovi pevskega zborčka Zimzelenčkov ob spremljavi harmonike in klarineta in pesmi »Po jezeru bliz` Triglava«, je sledilo podeljevanje bronastih in srebrnih znakov v okviru akcije Planinske zveze Slovenije – Mladi planinec in predsednik društva, Roman Novak ter načelnik Mladinskega odseka, Tomaž Stržinar sta na tak način nagradila 14 mladih planincev.
Sledila je izvolitev delovnih teles občnega zbora, kateremu je »rutinsko« predsedoval Janez Petrič in najprej podal predlog za potrditev Pravilnika za finančno in materialno poslovanje, kar je zbor soglasno potrdil.
Nadalje je najavil branje poročil o delu društva v letu 2010 in tako so si sledila poročila predsednika društva, načelnikov odsekov in vodij planinskih skupin. Med poročili smo na fotografijah spremljali dogajanja znotraj posameznih odsekov ali skupin.
Ko je verifikacijska komisija ugotovila, da je zbor sklepčen so sledila še poslovno poročilo ter poročili nadzornega odbora in častnega razsodišča. Razprav na poročila ni bilo in so bila soglasno potrjena.
Ker je letošnje leto volilno leto je bilo potrebno razrešiti vodstvo društva z vsemi odbori in nato je bilo izvedeno javno glasovanje o novem predsedniku, tajniku, blagajniku, članov upravnega odbora, članov nadzornega odbora z namestniki in članov častnega razsodišča z namestniki. Za nadaljnje mandatno obdobje dveh let je velika večina članov (ob treh glasovih proti in štirih vzdržanih glasovih) izrazila zaupanje dosedanjemu predsedniku Romanu Novaku, ki ga, skupaj s podpredsednikom, Janezom Petričem in z ostalimi izvoljenimi člani čaka dvoletni izziv.
Že v naslednji točki je predsednik seznanil prisotne s programom dela v letu 2011.
Tako, kot se zadnja leta opazno povečuje članstvo društva se povečujejo tudi planinske skupine in zbor je soglasno potrdil ustanovitev nove planinske skupine z imenom »Cekinčki«. Sledili so pozdravni govori načelnika MDO Notranjske, predsednice Turističnega društva Blagajana Vrhnika, predsednice Športne zveze Vrhnika in predstavnikov sosednjih planinskih društev in sicer Logatca, Sv. Vida, Blagajane iz Polhovega gradca in Horjula.
Dvorano so ponovno objeli prijetni zvoki Zimzelenih pevcev ob glasbeni spremljavi in napovedali svečan trenutek – podelitev priznanj, ki sta jih podeljevala načelnik MDO Notranjske, Marko Goršič in predsednik društva Roman Novak.


Osem članov društva je prejelo bronasti znak PD Vrhnika (med njimi tudi prejšnji župan, dr. Marjan Rihar, naš dolgoletni član, ki je kot župan vedno prisluhnil našim željam in je z vzpodbudnimi besedami potrjeval naše delo in poslanstvo. Prejemniki bronastih znakov društva so bili tudi Polde Torkar (odzval se je na naše želje za izgradnjo stolpa, ki kot vrhunski dosežek privablja obiskovalce na Planino, prisluhnil pa je tudi naši ideji za obnovitev zavetišča) , Franci Tomažič (s svojo gostinsko dejavnostjo že mnoga leta nudi pomoč ob organizaciji različnih prireditev in pohodov) in Simon Hlebec (za neizmerno pomoč pri izpeljavi mladinskih taborov pri različnih prevozih). Bronasti častni znak Planinske zveze Slovenije je prejel Boštjan Ravnik, načelnik Vodniškega odseka, ki je mnogo let skrben in aktiven vodnik v Mladinskem odseku, kakor tudi v društvu. Srebrni častni znak Planinske zveze Slovenije je, na svoje veliko presenečenje, prejel Janez Petrič, za dolgoletno aktivno članstvo v društvu in predvsem tvorno delo v organih društva.
Ob 50-letnici društva je Komisija za podeljevanje priznanj sklenila, da podeli naziv častni član Planinskega društva Vrhnika še živečim članom ustanovnega odbora društva in sicer: Rafaelu Javorniku, dr. Stanislavu Kogoju in Jožetu Končniku. V imenu vseh prejemnikov naziva častni član društva se je zahvalil Rafael Javornik z naslednjimi izbranimi besedami: »Manj kot je prstov na obeh rokah nas je ustanovilo društvo. To priznanje mi sicer veliko pomeni, a mnogo več dejstvo, da nas je iz peščice ustanoviteljev postalo 600 članov društva, kar mi samo potrjuje, da naše dejanje pred 50-imi leti ni bilo zastonj. Na koncu občnega zbora je predsedujoči obrazložil kategorije in višine članarin ter delitev le-teh med Planinsko zvezo Slovenije in društvom, kjer n.pr. pri najbolj množičnem članstvu B – kategorije, kjer znaša članarina 20,00 € odvedemo PZS 11,81 €, društvu pa ostane le 8,19 €, pa še pri tem znesku društvo »časti« vse svoje člane za dodatnih 2,00 €, če svojo članarino poravnajo do 31. marca v tekočem letu.
Svoje uradne dolžnosti smo opravili in kot se dobrim planincem spodobi smo v atriju šole nadaljevali svoje druženje ob prigrizkih in pijači dobre »Ema in Mirko« ponudbe in »razhodnja« tik pred polnočjo je prekinila naše prijateljevanje, kajti naslednji dan smo bili mnogi že v naših prelepih gorah.

Naš časopis februar 2011 PDF

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave
Značke:
informacije PD

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije