Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Je mladi Putin zlezel na Triglav

Nedeljski dnevnik - Aleksander Lucu: Slaba novica za amerikanofile in častilce Vatikana

/.../ Predzadnji torek v marcu bo v Ljubljano verjetno pripotoval predsednik ruske vlade Vladimir Putin, ...

< Celotno besedilo članka je v Nedeljskem dnevniku, stran 15: Šepet >

/.../ Plošče na Kredarici in nad Ljubljanico

Nenavadno je, da se je prav letos nekaj gorskih vodnikov, ki so včasih vodili po naših vršacih partijske in politične funkcionarje iz domovine in vzhodnega bloka (kar je bila strogo varovana državna skrivnost), negotovo spomnilo, da je menda v mladih letih na vrh Triglava pot zanesla tudi samega Vladimirja Putina, ki je bil velik prijatelj in sotekmovalec slovenskih judoistov. Mogoče bi v zaloge nekdanjih tajnih arhivov, ki so očitno večinsko spravljeni v stranki SDS, lahko pogledala Janez Janša in Miha Brejc ter ugotovila, kako je bilo s Putinovim prvim pristopom na Triglav, ki je sploh že povsem v domeni SDS. Seveda pa bo treba odslej na vsako poročilo iz tajnih arhivov sekretariata SDS dodati še opozorilno nalepko: Pred uporabo se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom!

Zato pa je dovolj neslavno končal triglavski župnik iz Mojstrane, ki se je razglasil za naslednika Jakoba Aljaža, Franci Urbanija. Najbolj je zaslovel z veličastnim blago si ovijanjem spominske plošče v cerkvici na Kredarici, ki je posvečena medvojnemu zagrebškemu ustaškemu škofu Alojzu Stepincu (za njegov enkratni vzpon na Triglav), ki ga je prejšnji papež Wojtila razglasil za svetnika, ker je mučeniško deloval proti komunizmu! Prav nič mučeniško ni končal Franc Urbanija, ki so ga sedaj preselili v podružnično cerkev v Rovte pod Španovim vrhom pri Jesenicah, toda deklica, ki ji je sveti mož, neučakan kot gorski petelin, pel podoknice, je bila kaznovana še bolj. Poslali so jo v uršulinski samostan, nihče pa ne pove, kako se je cerkvena inkvizicija odločila, kam z otrokom. ...

Nedeljski dnevnik 06.03.2011

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

4 komentarjev na članku "Je mladi Putin zlezel na Triglav"

Igor Zlodej,

Ne vem koliko je to slaba novica, vsekakor pa je Lucu nekaj let za časom o katerem piše in v tem pomenu povsem neverodostojen.


Andrej Ranfl,

Članek, vreden svojega (kvazi) avtorja. Podn ostane na podnu-vedno!


Bernard Štiglic,

Nakladanje, ki mu ni para. Vse v stilu "naj bi" in "menda"


Heinrich Blagne,

Politika ni za v hribe, zato verjetno tudi tale polemično-satirični članek, ki uvodoma pomenljivo poizkuša vnemati politične strasti z besedami: slaba novica za amerikanofile in častilce Vatikana (ki v obratnem smislu pomeni tudi: dobra za častilce Stalina) nič kaj dosti ne sodi na te strani.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije