Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Jutri že 18. pohod po Jurčičevi poti

Dnevnik: V spomin na rojstvo Josipa Jurčiča, avtorja prvega slovenskega romana, se bodo pohodniki iz vse Slovenije jutri podali na tradicionalni, tokrat že 18. pohod po Jurčičevi poti od Višnje Gore do Muljave.

Udeleženci pohoda se bodo zbrali med 7. in 10. uro v starem mestnem jedru v Višnji Gori, kjer bodo prvič ožigosali svoj pohodni dnevnik, slavnostna prireditev pa bo, tako kot vselej, ob 11.30 na Muljavi pred Jurčičevo domačijo. Pohod traja dobre tri ure, višinska razlika je 250 metrov, pot pa je lahka in večinoma dobro označena, tako da je primerna za vsakogar. Startnina je dva evra.

V Planinskem društvu Polž, ki je glavni organizator pohoda, so povedali, da bodo lahko pohodniki po prehojenih približno 12 kilometrih pot nadaljevali tudi do Krke, kjer bodo odprta vrata Krške jame in podružnične šole. "Tudi letos bo za vrnitev z Muljave do Višnje Gore in Ivančne Gorice organiziran avtobusni prevoz, in sicer med 11. in 15. uro. Tisti, ki bodo pot podaljšali do Krke, pa lahko zadnji avtobus proti Višnji Gori ujamejo ob 16. uri," je dejal predsednik Planinskega društva Polž Aleš Erjavec, ki se tudi letos nadeja podobnega obiska kot lani, ko so z 12.000 pohodniki podrli vse dotedanje rekorde.

Za zabavno popestritev dogodka bodo poskrbeli Godba Stična, Krški rogisti, Plesni klub Guapa, člani KD Josipa Jurčiča Muljava, dijaki Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica in ansambel Kolovrat. Slavnostni govornik bo letos Peter Misja, predsednik Turistične zveze Slovenije.

www.dnevnik.si/  04.03.2011


 

Delo/G-L: Sobotni pohod od Višnje Gore do Muljave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije