Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na Bjelašnici v plazu umrl deskar

24 ur.com: V snežnem plazu na bosanskem smučišču Bjelašnica je življenje izgubil 31-letni Sarajevčan. Plaz se je sprožil, ko je skupina deskarjev zavila izven označenih smučarskih prog.

Zaradi neupoštevanja varnostnih pravil na smučiščih je prišlo do nesreče na olimpijskem smučišču Bjelašnica. Čeprav je večina smučarjev na Bjelašnici in Jahorini domačinov, pa bosanska smučišča privlačijo tudi vedno več tujih gostov.

12 deskarjev je močan plaz odnesel do prepada, globokega 200 metrov. Enega od mladeničev je sneg zasul do polovice telesa, drugi se je iz snega osvobodil sam, tretjega pa je snežni plaz potegnil v prepad, poroča bosanski častnik Dnevni avaz.

Reševalci so takoj pohiteli na kraj nesreče, saj na planini vladajo izredno nizke temperature, kar bistveno zmanjšuje možnost preživetja. Zasutega deskarja, 31-letnega Sarajevčana, so našli mrtvega štiri in pol metre pod snegom, medtem ko druga dva razen šoka nista utrpela resnejših poškodb.

''Mladenič ni preživel udarca plazu, ki se lahko giblje tudi s hitrostjo 380 kilometrov na uro. Bil je popolnoma polomljen,'' je za Dnevni avaz izjavil Pašaga Grbo, predsednik Kluba reševalcev 2000.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije