Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Huda nesreča na Šmarni gori

torek, 7. april 1931, ob 05:27, Boris Štupar, ogledov: 1823

Jutro (Ponedelska izdaja 1931): Šmarna gora, Katarina in ostali prijazni holmi so bili oba praznika polni izletnikov in obiskovalcev, žal se je na Šmarni gori pripetila izredno težka nesreča, na Katarini pa grd zločin.

Na velikonočni ponedeljek je odšla večja skupina dijakov iz Ljubljane na Šmarno goro. Med njimi je bil tudi 18-letni dijak Milan Lileg iz Rožne doline. Fant si je izbral precej tvegano plezalno partijo. Plezal je skupno z dvema tovarišema na Turne, kjer se je pred nekaj leti ubil izvrstni turist De Reggi. Sredi kamina je Lileg nenadoma izgubil ravnotežje, omahnil in zdrknil v globino. Kotalil se je več metrov globoko in je slednjič nezavesten obležal na produ pod skalo. Nesrečo so opazili pasanti s ceste, ki so takoj nato obvestili ljubljansko reševalno postajo. Avto je prispel pod Šmarno goro že čez deset minut.
Reševalna akcija je bila zelo naporna. Fanta so privezali na nosilnico in jo previdno spuščali po produ nizdol. Ponesrečenega dijaka so nato prepeljali v bolnico. Kakor nam poročajo, je dobil precej hude notranje poškodbe, vendar je upati, da bo kmalu okreval.

Jutro, Ponedeljska izdaja, 7. april 1931
 

eXTReMe Tracker