Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Heliski v Karavankah

  27.02.2011

 

 

Več fotografij na vertical-adventures.si

torek, 1. marec 2011, ob 05:29, Franci Savenc, ogledov: 2241

Rok Zalokar: Česa si najbolj želimo na meglen, siv dan … Sonca! Še boljša pa so s soncem obsijana, zasnežena pobočja v Karavankah.

Nasmeh, ki se prikrade na obraz, ko se s helikopterjem prebijemo skozi sivo kopreno in nas pozdravi sonce, pa prežene še zadnje dvome in skrbi.

Letenje v gorah zahteva odličnega pilota z dolgoletnimi izkušnjami, prav tak pa je Franci Lajovic. Odločitve, ki jih sprejmeta tako pilot kot gorski vodnik temeljijo predvsem na varnosti in užitku gostov, brez dvoma pa se je danes celotna ekipa, vključno z mano, najbolj razveselila Francijeve …

Ob novici o odhodu smo poskrbeli še za zadnje malenkosti, prvi del ekipe pa je bil že v helikopterju. Občutek svobode, ki ga nudi helikopter marsikoga spomni na otroške sanje o letenju, še posebno veliko veselje pa občutimo, ko se z njegovo pomočjo dobesedno prežarčimo na vrh čudovite gore.

Današnji cilj je bil Stol in smučanje v sosednjo Avstrijo, ki v danih razmerah nudi najboljši sneg. Čudovita ekipa ter nepozabno doživetje sta pričarala dan, katerega se bomo spominjali še dolgo. Naši ekipi se je tokrat pridružil tudi Klemen Gričar z gostom, ki je prav tako prispeval nekaj lepih fotografij. Uživajte!

Rok Zalokar

Komentiraj (3):

Aleš Zdešar, sreda, 2. marec 2011, ob 11:02

Če je agencija Vertikal adventures oz. karkoli se zanjo skriva, sponzor spletne strani Gore in ljudje, potem objavo še razumem, v nobenem primeru je pa ne toleriram. Smo res prišli tako daleč, da se bomo v Sloveniji šli Heli ski?? In to v Karavankah, z najvišjim vrhom 2236m??? Kaj vse je človek pripravljen narediti za zaslužek.
Sram je lahko vse, ki s tem služijo in take zadeve promovirajo in objavljajo. To pa je gorsko vodništvo, usedeš se v helikopter, odpelješ s smučmi v dolino in na koncu prešteješ denar. Jao, jao. Ste upoštevali tisto zlato zimsko pravilo, po tisti smeri, po kateri greš gor, greš tudi dol?

Rok Zalokar, sreda, 2. marec 2011, ob 14:02

Verical Adventures je malo podjetje, ustanovitelja pa sva Petra Brajnik in Rok Zalokar. Aleš, lahko si ogledate našo zanimivo ponudbo in verjetno najdete kaj primernega tudi za svoj okus. Sem zelo dober poznavalec trenutnik razmer in se s tem namenom tudi sam večkrat na leto odpravim pred vodenjem na ogled razmer. Zlata pravila obnašanja v hribih pa mi niso tuja, saj so moj drugi dom od mojega 3. leta. Zelo mi je žal, če smo z objavo kogar koli užalili, vendar je v prispevku viden tudi plaz kložastega snega, ob katerem si je marsikdo sposoben ustvariti vtis o trenutnih razmerah v gorah. Heliski pa je zelo komplesna zadeva, ki zahteva številčno moštvo izurjenih profesionalcev. Lep pozdrav
Rok Zalokar

Jure Frelih, petek, 11. marec 2011, ob 09:20

Smo pač 20-30 let za ostalo Evropo in bomo pač nadaljnih 20-30 let potrebovali za streznitev, ki so jo doživele vse heliski deželice okoli nas.

Če sem "žleht" je heliski v Sloveniji le za tiste, ki jim lenoba ne dovoli 2-3 ure v hrib hodit imajo pa denar in pomagače, ki jim diši vsak evro, pa naj bo umazan ali krvav(do slednjega bo prišlo, verjemite, še povsod je).

eXTReMe Tracker