Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Dan varstva

23.01.2011

P. s.: Obvestili so me, da je pozabljena lopata enega od udeležencev DVSP, pri dežurnem v Vadbenem centru Pokljuka.

 

  

 

 

 

sreda, 26. januar 2011, ob 18:10, Franci Savenc, ogledov: 760

Klemen Volontar: ... pred snežnimi plazovi - 2011 = Odlično vreme za izvedbo le snega je bilo malo.

Osončena in hladna Pokljuka.

Ampak, vsega tudi ne moremo imeti. Pod pokroviteljstvom GRZS je Komisija za reševanje iz plazov izpeljala Dan varstva pred snežnimi plazovi na Pokljuki. Že med prihajanjem udeležencev sem z veseljem ugotovil, da je med njimi velika večina mladih, prav tistih, ki so najbolj pogosto izvajalci novejših adrenalinskih športov, ki zahtevajo še kaj več, kot le dobro fizično pripravljenost.

Nekaj manj kot 60 udeležencev je poslušalo nekaj teorije v soboto dopoldan, popoldan smo praktično prikazali tri pomembne elemente pri načrtovanju in izvedbi zimske ture, zvečer pa so poslušali še vse o morebitnih zdravstvenih zapletih zasutega v plazu, kako mu nudimo prvo pomoč in kakšne so najpogostejše napake pri izvajanju tovariške pomoči takoj po nesreči.

Nedelja je bila rezervirana za prikaz organiziranega reševanja, ki so ga pripravili kolegi iz GRS Radovlica, po prikazu pa so se lahko udeleženci sami preizkusili v izdelavi snežnega profila, iskanju z žolno ali napravo RECCO. Okoli 13. ure smo se razšli z željo po uspešnem in varnem udejstvovanju v zasneženih gorah.

eXTReMe Tracker