Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Smučarska doživetja in nepozabna zabava na Voglu

Dnevnik: Visoko nad prelepim Bohinjskim jezerom v osrčju zaščitenega območja Triglavskega narodnega parka ljubitelje snežnih radosti že vse od leta 1964 razveseljuje smučišče Vogel, edino smučišče pri nas, ki je popolnoma naravno in na katerem izdelava umetnega snega ni dovoljena.

Zaradi svoje lege in razgleda velja za edinstveno smučišče, zaradi strukture gostov pa tudi kot izredno varno, saj tam vsako leto zabeležijo najmanj smučarskih nesreč. Na Voglu ni smučarjev, ki bi dirjali od odprtja do zaprtja smučišča, vmes pa na žičnici jedli čokolado. Tu so ljubitelji narave in ne prehitrega ritma, saj se med smuko vsakdo rad ustavi, se razgleda in odpočije. Za počitek in užitek je na smučišču na voljo pet lokalov s sončnimi terasami in ležalniki ter dobro postrežbo hrane in pijače.

"Lanskoletna smučarska sezona (2009/2010) na Voglu ni bila med boljšimi. Trajala je le 93 dni. Za božično-novoletne praznike je bilo premalo snega in smučišča nismo mogli urediti. Zadostna količina snega je padla v začetku januarja, toda pozneje nam je zagodlo vreme z meglo in močnim vetrom. V sezoni smo tako imeli 70.000 smučarjev, kar je precej pod povprečjem preteklih sezon in tudi pod našim načrtom," se je v minulo leto ozrl Tomaž Šumi, predsednik uprave Smučišča Vogel.

Kot vsako leto so tudi letošnjo sezono (2010/2011) na Voglu dočakali pripravljeni. Na roko jim je končno šlo tudi vreme, saj jim je že v začetku decembra nasulo 170 centimetrov snega, ki ga tudi dve močni odjugi nista odplaknili. "Med novostmi je treba omeniti povečan otroški poligon pri zgornji postaji nihalke in trenutno edini urejen in odprt snežni park, v katerem svoje vragolije izvajajo vsi deskarji na snegu, ki v Sloveniji kaj pomenijo. Odprt je tudi nov lokal Čuk, v prvem nadstropju zgornje postaje nihalke, ki bo služil kot apres ski, da bodo smučarji laže počakali gondolo, in kot nočni lokal za vse, ki se na Voglu želijo s plesom in prijetnim druženjem zabavati globoko v noč. Ne nazadnje je treba omeniti, da na Voglu že tretje leto po vrsti ostajamo pri istih cenah vozovnic, še več, ponujamo res nizko ceno dnevne vozovnice ob delavnikih, ki za odrasle znašajo 22 evrov, za otroke pa 14,50 evra," dodaja gospod Šumi.

www.dnevnik.si/  26.01.2011

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije