Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Eden izgubljen, druga poškodovana

Žurnal 24 - Tamara Barič: Včeraj pozno popoldne se je pod Komarčo izgubil planinec, še prej pa se je nad Pokljuko poškodovala turna smučarka.
Slovenske novice: Veliko dela za gorske reševalce

Kot so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje, je včeraj ob 16.30 na pomoč poklical planinec, ki se je izgubil med Sedmerimi jezeri in Komarčo oziroma zašel med previsne stene. Zaradi noči in neustrezne opreme si ni upal nadaljevati poti. Na pomoč so odhiteli reševalci s postaje GRS Bohinj ter planinca varno prepeljali v dolino.

Konec tedna se je v gorskem svetu pripetila še ena nesreča, in sicer na Debeli peči nad Pokljuko. Tam si je včeraj malo pred 13. uro nogo zlomila turna smučarka. Ponesrečenko je v jeseniško bolnišnico prepeljal helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo za reševanje v gorah in reševalci Postaje GRS Radovljica.


Slovenske novice: Veliko dela za gorske reševalce

Lep sončen konec tedna je bil idealen za zimske sprehode v naravo, veliko Slovencev se je odpravilo v hribe, bodisi na sprehod, turno smuko ali na smučišča.

Zaradi nizkih temperatur in verjetno zaradi precej zaledenelega terena pa se je zgodilo tudi več nesreč v slovenskem visokogorju.

Ob 12.32 je planinka padla v kanjon Mostnice pri Hudičevem mostu v Stari Fužini. Posredovali so reševalci Postaje GRS Bohinj.

Ob 12.41 si je nogo zlomila turna smučarka na Debeli peči nad Pokljuko. Aktiviran je bil helikopter Slovenske vojske (SV) z dežurno ekipo za reševanje v gorah in reševalci Postaje GRS Radovljica.

Ob 13.58 se je med sestopom s Sabotina proti parkirišču ob cesti Solkan–Podsabotin poškodoval pohodnik. Aktivirani so bili poklicni gasilci iz Nove Gorice.

 24.01.2011

 23.01.2011

Fotografija je simbolična. Foto: Boštjan Fon


GRS Radovljica: Reševalna akcija Debela Peč

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije