Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tudi Maribor s turistično kartico

Večer, Maribor - Jasmina Završnik: Po zgledu večine evropskih mest bo, kot kaže, tudi Maribor obiskovalcem mesta lahko ponudil turistično kartico.

Za projekt Maribor City Card, vreden okoli 233 tisoč evrov, je namreč mariborska občina prejšnji mesec pridobila približno 165 tisoč evrov evropskih sredstev. Kartica bo tako vsem prihajajočim - domačim in tujim - turistom ponudila številne ugodnosti. Kateri ponudniki in znamenitosti bodo vključeni, še ni natančno znano, bodo pa imetniki City Carda imeli možnost brezplačne uporabe javnega prevoza, pocenjen prevoz z drugimi prevoznimi sredstvi, kot sta gondola in taksi, brezplačen ali pocenjen vstop v nekatere kulturne ustanove, športno-rekreativne objekte in v druge znamenitosti Maribora, na primer v Hišo Stare trte, Vinagovo klet, popusti bodo na voljo pri prenočevanju in gostinskih storitvah, pri izposoji športne opreme, pri obisku kina, gledališča ...

"Turistom bo kartica izboljšala kakovost počitnic in jim dala možnost, da prihranijo denar in čas ter poglobijo svoje znanje o turistični destinaciji. Za Maribor pa to pomeni instrument, ki je zelo koristen za ustvarjanje celovite ponudbe, za spodbujanje sodelovanja med različnimi interesnimi skupinami, upravljanje turističnih tokov in upravljanje sezonskega vpliva turistov," pojasnjujejo na Mestni občini Maribor. Trenutno je projekt šele v začetni fazi, tako da bodo cena, prodajna mesta, trajanje in vrsta turistične kartice določeni po analizah številnih aktivnosti, zaključen pa naj bi bil predvidoma do decembra. Na občini še menijo, da je to za Maribor "velika pridobitev, saj bo turistična kartica postala sodoben način za prikaz najboljšega, kar mesto lahko ponudi".

Jasmina Završnik

 

 

 

 

 

 

Vecer.si 22.01.2011

S turistično kartico se bo mogoče ceneje popeljati tudi na Pohorje.

S turistično kartico se bo mogoče ceneje popeljati tudi na Pohorje. (Marko Vanovšek)

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije