Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dvajset let akcije Pohorje, moj hrib

Večer, Maribor - Zlatka Rashid: Ob 20. obletnici akcije vzponov na Pohorje, ki se je vsako leto udeleži okrog 300 pohodnikov, pripravljajo različne aktivnosti.

"S 1. januarjem smo udeleženci akcije Pohorje, moj hrib začeli že dvajseto akcijo vzponov na Pohorje. Vsako leto smo imeli po tristo udeležencev, zato smo zelo zadovoljni. Četudi so nekateri odšli, so se nam vedno pridružili novi. Takih, ki so zraven že po deset in več let, je okoli 200. Lani je 280 pohodnikov opravilo dvanajst tisoč vzponov od spodnje postaje Pohorske vzpenjače do Bellevueja. Če torej upoštevamo vseh 19 let, je dobljeno število udeležencev in vzponov nadvse vzpodbudno. Že več kot trideset let hodim na Pohorje, zato trdim, da brez akcije Pohorje, moj hrib zagotovo ne bi toliko ljudi vsak dan opravljalo teh vzponov. Za to ima vsekakor veliko zaslug pobudnik akcije Miro Petrič, ki je želel kar največ Mariborčanov pripraviti do tega, da bi redno hodili iz mesta na svež pohorski zrak," je v letošnjem jubilejnem letu akcije zadovoljen njen vztrajni in prizadevni vodja Franc Kebrič.

Mariborčanom polaga na srce: "Kaj je bistvo vzponov na Pohorje? To, da se ljudje sprostijo in poskrbijo za zdravo življenje v prijetnem okolju. Sami lahko izberejo to našo akcijo, ki traja vse leto, in se gibljejo pogosteje. Premalo je namreč iti na izlet le enkrat na mesec." Zagotovo pa Franc Kebrič ne bi vztrajal na čelu akcije že celih 19 let, če ne bi bil tudi sam navdušen nad pohodništvom. Letos tudi pripravlja že petnajsto prireditev ob zaključku akcije. Prve štiri je pripravil Miro Petrič. "Vsa minula leta je zaznamovalo veliko druženja s prijatelji, ki sem jih spoznal ob tej akciji. Z organizacijo nimam težav, čeprav je res, da recesija tudi nam nagaja. Sem pa vesel, ker mi zadnja leta z veseljem pomaga sin, saj gre rad na Pohorje po pošto oziroma po listke vzponov. Še vedno sodeluje tudi Miro Petrič in mi pomaga z računalnikom, ko vsake štiri mesece pripravim sezname vzponov. Napisati je treba tudi različna priznanja. Posebna zahvala gre Pohorcem, ki so nam tako lepo prestavili našo tablo na primerno razgledno mesto in uredili primeren kotiček, kjer se ljudje radi ustavljajo, da si ogledajo sezname vzponov in fotografije z naših izletov. To je edina takšna tabla na vrhu Pohorja."

Franc Kebrič dodaja, da so že pripravili program aktivnosti ob 20. obletnici. Prva prireditev bo prihodnjo soboto, 29. januarja, ob 15. uri v Gasilskem domu v Razvanju. Udeležencem 19. akcije bodo podelili pisna priznanja, vsi pa bodo dobili tudi posebne reklamne majice z napisom 20. obletnice. Oblekli jih bodo na zaključni prireditvi ob jubileju, ki bo 5. junija ob 11. uri v hotelu Bellevue (na dan Športnega vikenda Maribora) na Pohorju. Informacije daje in prijave sprejema Franc Kebrič po telefonu 331 46 78 ali 040 554 497. "Po končanih prireditvah bomo v sodelovanju s PD Planika organizirali še dva izleta v visokogorje. To planinsko društvo nam daje na voljo planinske vodnike. Prvi izlet bo na Vršič s Prisojnikom in Martuljkovimi slapovi, zadnji, zaključni, pa v bolnico Franjo in na Porezen," vabi Kebrič.

Zlatka Rashid

 

 
 

 

 

Vecer.si 21.01.2011

Franc Kebrič

Franc Kebrič (foto Igor Napast)

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije