Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 24.01.11

Pokaži objave o reševanjih GRSPadla v kanjon Mostnice, zašel pod Komarčo, turna smučarka in pohodnik
Predviden razvoj vremena

Ob 12.32 je padla planinka v kanjon Mostnice pri Hudičevem mostu v Stari Fužini v občini Bohinj. Iz vode se je rešila sama. Posredovali pa so tudi reševalci Postaje GRS Bohinj in jo z vrvno tehniko, prezeblo in z nekaj odrgninami, potegnili iz kanjona ter jo prepeljali v ZD Bohinjska Bistrica.

Ob 16.28 je poklical na pomoč planinec, ki se je izgubil med Sedmerimi jezeri in Komarčo v občini Bohinj ter pri tem zašel med previsne stene. Zaradi noči in neustrezne opreme ni upal nadaljevati poti. Na pomoč so odšli reševalci Postaje GRS Bohinj, ki so planinca našli pod Komarčo ter ga spremili v dolino.

Ob 12.41 si je na Debeli peči nad Pokljuko v občini Gorje turna smučarka zlomila nogo. Aktiviran je bil helikopter Slovenske vojske in reševalci Postaje GRS Radovljica. Ponesrečenko so oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

Ob 13.58 se je poškodoval pohodnik pri padcu na poti med sestopom iz Sabotina proti parkirišču ob cesti Solkan-Podsabotin v občini Nova Gorica. Aktivirani so bili poklicni gasilci JZ GRD GE Nova Gorica in pripadniki Enote za hitre reševalne intervencije občine Nova Gorica, ki so prenesli poškodovanca do reševalnega vozila. Reševalci NMP ZD Nova Gorica so ga prepeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, občasno pretežno oblačno. Ponekod v vzhodni Sloveniji bo dopoldne rahlo snežilo, čez dan bo sneg naletaval tudi ponekod v osrednjih krajih.
V torek bo delno jasno, v jugozahodni Sloveniji pa pretežno oblačno.
V sredo bo v jugozahodni Sloveniji pretežno oblačno. Občasno bo rahlo snežilo, ob obali pa rahlo deževalo. Drugod po Sloveniji bo še delno jasno. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter.
V četrtek bo oblačno, občasno bo rahlo snežilo.

Bilten URSZR: 24.01.2011


Meteo.si

ARSO: Snežne razmere plazovna nevarnost

Podatki z lavinskih postaj

Razmere na smučiščih - Snežni telefon


Prikaži seznam vseh dosedanjih
objav
označenih z

         GRS

         Razmere

         vreme



ARSO: Podatki z lavinskih postaj

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije