Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ali ste vedeli, da ...

Večer, Vrt, narava, gore: ... je od Ribniške koče lep razgled na bližnji Jezerski vrh, na katerem je spomenik padlim borcem - planincem, in naprej proti vzhodu na greben Pohorja in del Dravske doline z Mariborom; …

… na zahodni strani se v bližini dvigata najvišja pohorska vrhova Črni vrh in Velika Kopa; na severni strani Pohorja vidimo Ribnico na Pohorju, Janževski vrh in Rdeči breg, del Dravske doline z Radljami ob Dravi in skoraj celotno pogorje Kozjaka. Z Malega Črnega vrha pa vidimo na jugu Mislinjsko dolino, Graško goro, Paški Kozjak, Posavsko hribovje, proti zahodu in severozahodu pa Savinjske Alpe, Uršljo goro, Peco, Obir, Svinško planino in Golico.

... pohodniške dereze, ki se praviloma namestijo pred pohodom med prstnim delom in peto planinskega čevlja, izhajajo že iz preteklosti. Predvsem so jih uporabljali gozdarji - sekači, ki so v zimskem času na strmih pobočjih žagali drevje in to večinoma z ročnimi žagami. Prav takšne dereze so danes nepogrešljiva oziroma obvezna oprema pri zimskem pohodništvu.

 


 

Vecer.si 06.01.2011

 

 Ribniška koča (Boris Heričko)

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije