Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tudi konec leta pester

Slovenska vojska: ... za dežurno posadko helikopterja Slovenske vojske

Dežurna posadka helikopterja Slovenske vojske je zadnji teden starega leta posredovala kar petkrat.  

V ponedeljek, 27. decembra, je helikopter Slovenske vojske z ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči (HENMP) poletel do šempetrske bolnišnice, od koder je v UKC Ljubljana prepeljal poškodovano osebo.
V torek, 28. decembra, se je na smučišču Cerkno poškodovala mlajša smučarka. S helikopterjem Slovenske vojske in v spremstvu dežurne ekipe HENMP z Brnika je bila prepeljana v ljubljanski klinični center. Istega dne je posadka s helikopterjem in ekipo HENMP odletela na Zgornje Jezersko po obolelo osebo in jo prepeljala v UKC Ljubljana.
V sredo, 29. decembra, je posadka helikopterja sodelovala pri reševalni akciji v gorah. V Loški steni med Oblico in Vrhom Rup nad Logom pod Mangartom sta se namreč zaplezali alpinistki. Zaradi noči helikoptersko reševanje ni bilo mogoče, zato je bila akcija uspešno izvedena v jutranjih urah naslednjega dne. Alpinistki so prepeljali v Log pod Mangartom.
V petek, 31. decembra, je posadka s helikopterjem v spremstvu ekipe HENMP prepeljala obolelo osebo iz Ajdovščine v UKC Ljubljana.  

Leta 2010 je dežurna posadka 15. helikopterskega bataljona Slovenske vojske v reševalnih akcijah posredovala skupno kar 149-krat, pri čemer je prepeljala 164 poškodovanih ali obolelih oseb, 392 reševalcev ter več kot 10.500 kilogramov medicinske opreme in naletela skupno 193 ur.

 04.01.2010

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije