Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 30.12.10

Pokaži objave o reševanjih GRSPlezalki rešeni iz Loške stene - Reševali sankačico - ...
Predviden razvoj vremena

Ob 17.55 sta se zaplezali plezalki v Loški steni med Oblico in vrhom Rup v občini Bovec. O dogodku so bili obveščeni reševalci Postaje GRS Bovec, ki so stopili v kontakt s plezalkama, ki nista poškodovani. Dogovorili so se, da bosta bivakirali preko noči v steni, v jutranjih urah pa je steklo helikoptersko reševanje.
30. decembra ob 8.50 so bile obe plezalki s helikopterjem Slovenske vojske nepoškodovani prepeljani v dolino.

Ob 16.05 se je poškodovala sankačica na sankaški progi na Starem Ljubelju v občini Tržič. Zdrsnila je iz proge in zletela okoli 100 metrov globoko, pri čemer si je poškodovala glavo in si zlomila nogo. Posredovali so reševalci Postaje GRS Tržič in iz grape rešili poškodovano ter jo prenesli na plato pred predorom. V nadaljnjo oskrbo so jo prevzeli reševalci NMP Tržič in jo prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Ob 13.11 se je na smučišču SC Cerkno poškodovala mlajša smučarka. Oskrbela sta jo ekipa reševalcev na smučišču in ekipa NMP ZD Idrija. S helikopterjem Slovenske vojske je bila v spremstvu dežurne ekipe NMP Brnik prepeljana v ljubljanski Klinični center.

Ob 12.25 je posredoval helikopter HNMP Slovenske vojske z dežurno ekipo pri planinski koči na Svetem Jakobu nad Preddvorom, kjer je pohodnik zaradi slabosti izgubil zavest. Kljub oživljanju je še pred prihodom reševalcev umrl na kraju dogodka. V dolino so ga prenesli gasilci JZ GRS Kranj.

Predviden razvoj vremena

V četrtek in petek bo pretežno jasno, le v vzhodni Sloveniji bo občasno več oblačnosti. Ponekod po kotlinah bo zjutraj in dopoldne megla.
V soboto in sprva v nedeljo bo še pretežno jasno. Ponekod po nižinah, lahko pa tudi ob morju, bo del dneva megla ali nizka oblačnost. V nedeljo popoldne se bo od severa povsod pooblačilo.

Bilten URSZR: 30.12.2010


Meteo.si

ARSO: Snežne razmere plazovna nevarnost

Podatki z lavinskih postaj

Razmere na smučiščih - Snežni telefon


Prikaži seznam vseh dosedanjih
objav
označenih z

         GRS

         Razmere

         vreme

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije