Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zelena luč za bohinjsko smučišče

Žurnal 24 - R. Š.: Najsodobnejše v Sloveniji. Začetek gradnje predvidoma leta 2012, investitor računa na evropski denar.

“Lokalna podpora je maksimalna, mukotrpna pot pa čaka investitorja ob državni birokraciji pri pridobivanju dovoljenj,” je o projektu najsodobnejšega smučišča v Sloveniji, ki ga bo v Bohinjski Bistrici gradilo ljubljansko podjetje MPM Engineering, dejal župan Franc Kramar.

Občinski svetniki so na zadnji seji soglasno podprli projekt in lastnike zemljišč pozvali k sodelovanju. “S smučiščem bomo dobili tudi gospodarski razvoj, saj prinaša nove zaposlitve, turistično takso, dohodnino in davek od dobička. Občina bo podelila stavbno pravico za zemljišče, kjer naj bi stala spodnja postaja žičnice. Upam, da bo država gospodarskemu razvoju Bohinja pomagala, ne pa ga ovirala,” je poudaril župan. Investitor naj bi do konca prihodnjega leta pridobil dovoljenja, graditi pa bo po besedah Boštjana Čokla, direktorja MPM Engineeringa, začel leta 2012.

Gradnja 400 hektarjev velikega smučišča, ki bo povezano s Sorico, bo stala 25 milijonov evrov, pri čemer računajo na evropski denar, delo pa bo dobilo 40 ljudi.

 28.12.2010

Boštjan Čokl upa, da projekta ne bodo zavrli dolgotrajni postopki pri pridobivanju dovoljenj, gradbena dela pa bodo končali v slabem letu. Foto: Renata Škrjanc

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije