Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 30.12.10

ŠZL - Žiga Černe: Silvestrski pohodi. Načinov poslavljanja od starega leta je več: lahko ste doma na toplem, v postelji, pred televizorjem ali radiem, v družinskem krogu… Lahko greste na kakšno zabavo na prostem ali morda v kakšnem lokalu… Lahko pa se odločite in silvestrujete tudi rekreativno.

Razgibano in zabavno bo ta petek v precejšnjem številu krajev.

Polnoč lahko pričakate v družbi Belokranjcev, ki bodo z metliškega Trga svobode, ob devetih zvečer z baklami krenili na tradicionalno Urbanovo pot. Vmes vas bodo na kmetijah Janžekovič in Črnič čakala okrepčila in presenečenja, zaključek pa bo po kratkih oziroma le tri kilometre dolgih kilometrih na športnem igrišču Grabrovec, kjer bo zaradi vas postavljen in ogrevan šotor, v njem pa pijača, jedača in ena poskočnica za drugo. Informacije: 041/372-745.

Z baklo se boste v petek po ravnem sprehajali tudi, če se nameravate udeležiti pohoda po Straži. Odhod bo z avtobusne postaje ob pol desetih zvečer, uro in pol pa vas bodo vodili po sprehajalni poti ob Krki do Dolenje Straže in nazaj. Za veselo nadaljevanje bo poskrbljeno dokler boste zmogli. Informacije: 031/385-802.

V Podčetrtku pa bo že ob 20. uri start malo daljšega silvestrskega pohoda izpred gasilskega doma. Pot vas bo vodila preko Škofje gore in Male Rudnice nazaj v Podčetrtek, kamor boste prispeli približno uro pred koncem leta. Od tam boste šli na silvestrovanje po lastni izbiri ali pa boste s hojo nadaljevali nazaj do nove športne dvorane v Podčetrtku, kjer bo silvestrovanje na prostem. Pijača, hrano in svetilko imejte s seboj. Predprijave so zaželene. Informacije: 041/794-104, www.pd-atpodcetrtek.si.

Od starega se lahko poslovite tudi na netekmovalnem tekaško-pohodniškem dogodku, ki ga pripravljajo na razgibanem Urhu nad Ljubljano. Zbor bo ob enajstih ponoči na parkirnem prostoru pri cerkvi, pot pa bo potekala po Golovcu proti Orlam in nazaj. Hrano in pijačo pripeljite s seboj. Informacije: www.tekaskiforum.net.

Ponovoletni pohodi
Novih 365 rekreativnih dni začnite z rekreacijo. Ampak preskočimo prvi dan novega leta, ko boste lahko mačke preganjali na pohodih na Kališče pod Storžičem, Travno goro nad Sodražico, Bukovico iz Žalca, po gričih okoli Šmarja pri Jelšah, Lemovje iz Soče, Pogorelec iz Dolenjskih Toplic in še kje…

Na drugi dan novega leta pa boste kalorije lahko izgubljali tudi na ravninskem izletu po Babnem Polju. Ja, to je prav tam, kjer so temperature pozimi običajno najnižje pri nas. Pripravljajo pohod na razgledni Županov laz, ki je na 927 nadmorskih metrov v jugozahodni smeri od Babnega Polja. Hodili boste po gozdni cesti, šli pa boste tudi mimo obeležja partizanski bolnici Snežnik. Nezahtevne hoje bo po šest kilometrov v vsako smer, začetek pohoda pa ob 10. uri izpred gasilskega doma v Babnem Polju. Malico in pijačo imejte v nahrbtniku. Informacije: 041/260-985.

V nedeljo bo potekal tudi že tradicionalni pohod po literarni poti Ivana Potrča in Matija Murka na Ptuju in v njegovi okolici. Zbor bo ob 9. uri v Knjižnici Ivana Potrča na Prešernovi ulici, od tam pa se boste, po krajšem kulturnem programu, odpravili na lahkotno triurno hojo. Vmes bo krajši postanek s pogostitvijo in počitkom, cilj pa bo pri Turizmu na vasi Lacko na Drstelji, kjer bo mogoče dobiti toplo malico. Vrnili se boste po označeni poti. Informacije: 040/290-739.

Brez pretiranega truda boste v nedeljo lahko osvojili tudi Šentrumar nad Dobrepoljsko dolino. Začetek bo ob 10. uri v Hočevju pri gasilskem domu, do lovskega doma na vrhu pa boste potrebovali tričetrt ure minut zmerne hoje po uhojeni poti. Nekaj metrov stran od koče je razgledna točka, ob lepem vremenu pa pogled seže proti Grosuplju, Karavankam in Julijskim Alpam. Informacije: 031/350-00, www.storovke.si.

Morda pa le koga zamika in se po razgled odpravi malce višje. Da ne bo taval sam, se v nedeljo lahko pridruži organizirani množici, ki se bo že zjutraj iz Trbovelj (na mostu čez Savo), Hrastnika ali z dolenjske strani čez Vidence odpravila po strmi poti na Kum. Startna mesta bodo odprta od pol sedmih zjutraj naprej, hoje navkreber pa bo od povsod za okoli tri ure. Na vrhu vas bodo postregli s čajem in (upajmo) razgledom čez velik del Slovenije in še čez. Informacije: 051/377-502, www.pd-kum.si.

Vsi dogodki odslej tudi na www.rekreacija.si
Kmalu po novem letu bo luč sveta zagledal nov spletni portal, ki bo namenjen le rekreaciji oziroma ljubiteljem zdravega načina preživljanja prostega časa z gibanjem. Nova stran bo povezala tri dosedanje portale, postopno pa jim bodo dodane nove vsebine, med drugim tudi možnost izdelave lastnega profila. Novost bo tudi podportal, ki bo namenjen organizatorjem vadb in dogodkov, kjer bodo lahko urejali lastne podatke, vpisovali ali spreminjali podatke, med drugim pa bodo lahko tudi urejali podatke o svojem članstvu. Informacije: 041/537-097, koledar@rekreacija.si.

Naj vam dedek Mraz prinese veliko prostega časa, ki ga izkoristite za družino in sebe. Tudi z rekreacijo. Srečno in se srečamo!
 

Športni koledar: planinstvo


G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije