Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Tečaj za markaciste PZS na Vršiču

 30.11.2010

torek, 30. november 2010, ob 08:35, Dušan Škodič, ogledov: 1069

PZS Komisija za planinska pota: Tečaj za Markaciste PZS na Vršiču september in oktober 2010

Prvi del tečaja je bil uspešno opravljen. V drugem delu pa smo imeli težave z vremenom, saj smo ga dvakrat preložili in glede na razmere smo sredi oktobra tečaj uspešno zaključili. Prijavljenih je bilo 21 tečajnikov. Z štirimi inštruktorji smo skozi tečaj uspešno pripeljali 20 markacistov pripravnikov. V pomo? in sodelovanje sta sodelovala tudi domača markacista Franci Pukl in Branko Jensterle.

Dela so se izvajala na poteh okrog Erjavčeve koče in Tičarjevega doma. Erjavčeva koča - Kopiščarjeva na Prisank, Erjavčeva koča - Slemenska vratca, Vršič - Mala Mojstrovka. Na sedem drogov smo namestili trinajst smernih tabel. Žaganja borovcev je bilo veliko in lesena varovala in odvodnjavanja so vgrajena. Na Hanzovi poti na Mojstrovko v času poletne sezone so klini in poškodovana jeklenica zasilno urejeni, tako, da je bila pot normalno prehodna. Podrobno popravilo je bilo predvideno, da se izvede v okviru tečaja, kar pa zaradi izredno slabih vremenskih razmer ni bilo možno. Zato bomo v prihodnji sezoni čimprej uredili jeklenice in kline na Hanzovi poti na Mojstrovko.

Vsi pripravniki so pokazali velik interes in prizadevnost, zato smo pridobili dvajset novih ljudi pripravljenih za delo na planinskih poteh.
Prijetno bivanje na Erjavčevi koči na Vršiču nam je omogočilo PD Jesenice.
 

eXTReMe Tracker