Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Najvišje Domen Škofic

Gorenjski glas, novice, M.B.: Kranj, v nedeljo se je v Kranju s finalnimi nastopi končala letošnja Evropska mladinska serija.

Slovenska reprezentanca je imela osem finalistov in osvojila tri medalje. Najboljšo uvrstitev je dosegel Domen Škofic, ki je osvojil srebrno kolajno. Bronasti kolajni sta si priborila Izidor Zupan pri mladincih in Gregor Vezonik v kategoriji st. dečkov. V finalu so nastopili še Jure Raztresen (5. mesto pri kadetih), Martin Bergant in Tim Unuk (4. oz. 9. mesto pri st. dečkih), Jera Lenardič (6. mesto pri st. deklicah) in Tina Šušteršič (11. mesto pri kadetinjah). Slovenija je osvojila četrsto mesto med 21 državami.
 
Izmed slovenskih mladih plezalcev je v letošnji sezoni najbolj navdušil Škofjeločan Jure Raztresen, ki je v svoji starostni kategoriji postal svetovni prvak, na članski tekmi svetovnega pokala v Kranju pa je z devetim mestom ostal tik za finalom. Na zaključku Evropske mladinske serije se mu ni izšlo vse po načrtih. »Že v kvalifikacijah sem pričakoval boljše plezanje, a ne glede na vse je za mano super sezona. Prihodnje leto bom nastopal v kategoriji mladincev. Imel bom leto starejše tekmece. Cilj mi je tudi svetovni pokal, sploh sedaj, ko sem videl, da sem povsem blizu najboljšim,« je povedal Jure Raztresen.
 
 

24.11.2010

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije