Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nočni pohod Čez goro k očetu, prijave do 15. decembra

Večer, Koroška - Andreja Čibron Kodrin: Planinsko društvo Ravne na Koroškem pripravlja v soboto, 18. decembra, 18. nočni pohod Čez goro k očetu, v spomin na pot preko koroških gora, …

… ki jo je leta 1932 opravila Prežihova žena s hčerkama, da bi se v Železni Kapli srečale z možem in očetom, pisateljem Lovrom Kuharjem, revolucionarjem v ilegali.

Avtobusi bodo z Raven na Koroškem odpeljali ob 18. uri in pohodnike vkrcali tudi na Prevaljah (18.15), v Mežici (18.30) in Črni na Koroškem (ob 19. uri) ter jih pripeljali do kmetije Lipold v Koprivni. Pohod bo potekal mimo kmetije Kumer preko meje na Lužah, mimo cerkve in kmetije Čemer do Sončne Koprivne (Koprein Sonnseite) v Avstriji, kjer se bo opolnoči pri kmetiji Raztočnik tudi končal, pohodnike pa bodo tam že čakali avtobusi.

Obvezne prijave (s podatkom o številu malic) zbira organizator in odgovorni vodnik Jože Žunec do srede, 15. decembra, po telefonu (02) 82 22 329. Prevoz z malico stane 15 evrov (prevoz 11,5, malica 3,5 evra), organizatorji prosijo, naj pohodniki pripravijo drobiž. Prijaviti se morajo tudi skupine, ki bodo na Koroško prišle s svojimi avtobusi. Pohodniki morajo upoštevati običajni planinski red, navodila vodstva pohoda, planinskih vodnikov in Gorske reševalne službe Koroške ter prehoditi celotno pot v strnjeni koloni. Oprema mora biti primerna razmeram na dan pohoda. Obvezna sta baterijska svetilka in osebni dokument. Lani se je pohoda udeležilo več kot 750 planincev iz vse Slovenije.

Andreja Čibron Kodrin
 

Vecer.si 24.11.2010

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27666

Informacije

Informacije