Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 25.11.10

Žiga Černe: Nekaj pohodov in smučarski tek na Pokljuki

Miklavžev pohod
28.11.2010, ob 9. uri - Selo pri Moravskih Toplicah
Na prvo adventno nedeljo pojdite na sprehod po enem najlepših predelov vzhodnega Goričkega, v vasi Selo blizu Moravskih Toplic. Tamkajšnji cerkveni patron je sveti Nikolaj in prav nič ni čudnega, če se tudi pohod imenuje po njem. Z zbiranjem pohodnikov bodo začeli ob 9. uri pred gasilskim domom v Selu, start na dvanajst kilometrov dolg krog pa pol ure kasneje. Startnina bo za odrasle znese šest, za otroke pa štiri evre. Informacije: 041/373-392, www.moravske-toplice.com.

Pohod na Čemšeniško planino
28.11.2010, ob 6.30 - Zagorje, Trojane, Izlake …
Ne vemo, če je naslednji pohod kakorkoli povezan z Miklavžem, zanesljivo pa je povezan s tradicijo, saj bodo na zadnjo novembrsko nedeljo, vse poti že osemnajsto leto zapored dobesedno vodile na zagorsko Veliko planino. Cilj bo osvojiti lahko dostopen Črni vrh (1204 metrov) in se potem oglasiti na druženju v planinskem domu dr. Franca Goloba. Tja se lahko odpravite z enega izmed vsaj šestih izhodišč: s Prvin je do planinskega doma tričetrt ure, iz Čemšenika ena ura, iz Izlak dve in pol, s Trojan nekaj manj, kot tri, z Vranskega boste peš potrebovali štiri ure, vse poti pa so označene. Z akcijo bodo na izhodiščih začeli že ob pol sedmih zjutraj. Startnine ne bo! Informacije: 040/885-853, www.pd-zagorje.si.

Pohod po Veliki Rudnici
28.11.2010, ob 14. uri - Olimje
V nedeljo boste lahko (skoraj) po planinsko hodili tudi po delu Štajersko-zagorske krožne planinske poti. Začeli boste v Olimju, pri samostanskem kompleks gradu s cerkvijo, kjer lahko obiščete vsaj znamenito in eno najstarejše ohranjenih redovniških lekarn v Evropi. Tam boste s pohodom začeli ob dveh popoldne, približno dveurno hojo mimo Dežele pravljic in domišljije, Zmajevega jezera na Olimski gori, do Plešivca (najvišji vrh Velike Rudnice – 686 metrov) pa boste zaključili spet na izhodišču. Prijavnina bo dva evra, z vključenim napitkom med potjo. Informacije: 041/794-104, www.pd-atpodcetrtek.si.

Otvoritev tekaško-smučarske sezone
27. in 28.11.2010, ob 10. uri - Rudno polje
V Športnem centru Pokljuka na Rudnem polju so že uredili tekaške smučine, snega pa je tam menda dovolj tudi za druge zimske aktivnosti. S programom bodo startali v soboto dopoldne, ob desetih s smučarskim tekom na okoli pet kilometrov za odrasle in krajši razdalji za otroke, kasneje (in enako še v nedeljo) pa se boste lahko spoznali še s krpljanjem, se udeležili peš pohoda, snežne aerobike ali pa preizkusili mirnost svoje roke na biatlonskem strelišču. Udeležnina vas bo stala pet evrov. Informacije: 04/532-00-00, www.center-pokljuka.si.

Arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27658

Informacije

Informacije