Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dve na stopničkah

Večer, Šport : Mina Markovič druga, Natalija Gros tretja na predzadnji tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v kitajskem Huaiu.

Predzadnja tekma letošnjega svetovnega pokala v športnem plezanju v kitajskem Huaiu se je odvila v skladu z najbolj optimističnimi slovenskimi pričakovanji. Mina Markovič je osvojila drugo mesto, Natalija Gros je bila tretja.

Sijajni uspeh slovenske ekipe v težavnostnem plezanju na tekmi v kitajski provinci Kanton sta tekmovalki, edini slovenski finalistki, napovedali že z odličnimi nastopi v kvalifikacijah in polfinalu. Markovičeva in Grosova sta v petek preplezali obe kvalifikacijski smeri in si skupaj s štirimi drugimi plezalkami delili prvo mesto.

V sobotnem polfinalu se je Markovičeva dotaknila vrha smeri in si skupaj s še dvema tekmovalkama delila prvo mesto. V finalu je ohranila zbranost in osvojila drugo mesto. Boljša od Ptujčanke je bila le južnokorejska plezalka Jain Kim. Grosova je bila v polfinalu peta, v finalu pa se je pognala na tretje mesto.

Maja Vidmar, 14. po kvalifikacijah, je osvojila končno 17. mesto. Tudi Asja Gosar se v polfinalu ni najbolje znašla in je zasedla 19. mesto; 19. je bila tudi po kvalifikacijah.

Svetovni pokal v športnem plezanju se bo sklenil 13. in 14. novembra s finalno tekmo v Kranju. Markovičeva se je vrnila domov, Grosova, Vidmarjeva in Gosarjeva pa bodo na Kitajskem utrjevale formo za Kranj in se preskusile še na rock mastru v Jiangyinu, ki bo 2. in 3. novembra. (sta)

 


 

Vecer.si 02.11.2010

 Mlada plezalka iz Ptuja, Mima Markovič, je tudi nas Kitajsklem potrdila, da sodi v sam svetovni vrh.

(Tit Košir)
Mlada plezalka s Ptuja, Mina Markovič, je tudi na Kitajsklem potrdila, da sodi v sam svetovni vrh.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije