Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prisojnik - 30.10.10

Klikni za seznam objav z oznako razmereTK Gora - Vanja Starčević: Seveda ne na smučeh, ampak vseeno lepa jesenko-zimska tura, na katero se nas je odpravilo šest, šli smo po zahodnem grebenu.

Na Vršiču nas je dočakal močan veter. Pot naprej je v glavnem zasnežena, na meliščih pod Z steno je nekaj kratkih kopnih odstavkov, sneg je bil pokrit s skorjo, ki se je predirala, odvisno predvsem od teže udeleženca.
Na greben smo jo ubrali skozi grapo, ki je že kar solidno zalita. Izbira se je izkazala za napačno, ker se je mestoma vdiralo do pasu. Naprej proti Oknu je bilo dosti kopnih odstavkov, do višine 2100 m, naprej je sneg neprekinjeno, seveda mehak. Od Okna smo se na greben povzpeli po letni poti, sneg v plitvi grapi desno je bil premehak za vzpon, kar je zahtevalo precej izkopavanja jeklenice za prvega in potem varovanje ostalih z vrvjo - sneg je zelo slabo držal.
Na grebenu so bile zimske razmere, mešano skala in suh nepredelan sneg, dereze niso bile potrebne. Veter je pihal 50 km/h, v sunkih do okrog 80. V sestopu smo šli po grapi vzhodno od Okna, ki je pozno popoldan že zmrzovala in si prihranili precej časa, ker bi sestop do Okna terjal spust po vrvi. Nenavadna jesensko-zimska tura

30.10.2010

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27666

Informacije

Informacije