Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Našli pogrešanega Brezjana

Žurnal 24: Pogrešanega Brezjana so nezavestnega našli ob gorenjski avtocesti. Prepeljali so ga v jeseniško bolnišnico in je izven življenjske nevarnosti.

Od torka pogrešanega 75-letnega Mirka Rajtarja z Brezij, ki ga je več dni iskalo okoli petdeset gorskih reševalcev, gasilcev, vodnikov reševalnih psov in policistov, so danes našli ob gorenjski avtocesti, pri izvozu Brezje. Tam ga je po navedbah kranjskih policistov opazil občan pri hoji ob cesti. Moški je nezavesten negibno ležal na tleh. Reševalno vozilo ga je odpeljalo v bolnišnico Jesenice in je po navedbah policistov izven življenjske nevarnosti.


Kam je izginil Mirko?                                                              29.10.2010

Žurnal 24 - Andraž Sodja: Od torka pogrešanega 75-letnega Mirka Rajtarja z Brezij že dva dni išče okoli 50 gorskih reševalcev, gasilcev, vodnikov reševalnih psov in policistov.
Območje, kjer naj bi se nahajal pogrešani, so v četrtek pregledali tudi s helikopterjem s termovizijsko kamero, a ga še niso našli.

Razširili iskalno akcijo
Policisti so z zbiranjem informacij med domačini ugotovili, da naj bi bil pogrešani nazadnje opažen v torek, 26. oktobra, na kolovozni poti v bližini Brezij, na kraju, imenovanem "Zeleni kamen", hodil pa naj bi v smeri proti Dvorski vasi. Po informacijah vodje iskanja in namestnika komandirja policijske postaje Radovljica Matjaža Stanonika pogrešanega na tem območju niso našli, zato so iskanje razširili. V dveh dneh iskanja so pregledali obširno okolico Brezij, vendar niso našli sledov pogrešanega.

Ne bodo odnehali
Iskalno akcijo so v četrtek ob mraku prekinili, danes pa spet nadaljujejo z iskanjem. V iskalni akciji poleg gorskih reševalcev iz Radovljice in Tržiča sodelujejo tudi prostovoljni gasilci z Brezij, iz Begunj, Radovljice, Ljubnega in Mošenj, ter vodniki reševalnih psov. Skupaj 52 reševalcev tako pregleduje še območja ob gorenjski avtocesti. "Če pogrešanega ne bomo našli danes, bomo glede na morebitne dodatne informacije še razširili iskanje in upamo, da bomo pogrešanega našli," še dodaja vodja iskanja Stanonik. >> Fotogalerija

30.10.2010


GRS Radovljica: Iskalna akcija na Brezjah

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Našli pogrešanega Brezjana"

Bruno Fras,

Pravilneje je, če rečemo, da je oseba izven smrtne nevarnosti, ne življenjske nevarnosti. Nevarnost za življenje je smrt ... (čeprav je res, da je marsikaj v življenju tudi nevarno ...).

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije