Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Delavno srečanje

GRZS - Igor Zlodej: ... GRZS in GRS Furlanije - Julijske Krajine ... podana je bila tudi pobuda o skupni gorsko reševalni vaji, v kateri bi sodelovala tudi helikopterja obeh reševalnih služb.

Dne 28.10.2010 je na sedežu DGRS Bovec v Bovcu potekal delovni sestanek med gorsko reševalnimi službami Slovenije in Furlanije Julijske Krajine. Sestanka so se udeležili: predsednik GRZ Slovenije Igor Potočnik, direktor nujne medicinske in helikopterske pomoči dr. Elio Carhieti iz Vidma, načelnik DGRS Bovec Marko Matajurc, namestnik načelnika DGRS Bovec Vili Kašca, načelnik GRS Cave del Predil Renato Palmieri in Roberto Rosenvirt, komandir PP Bovec Sejad Jušić in poveljnik CZ občine Bovec Edi Melinc. Sestanka se zaradi zadržanosti ni uspel udeležiti predstavnik DGRS Rateče.

Na delovnem sestanku je bilo govora o dosedanjem delu in medsebojnem sodelovanju obmejnih gorsko reševalnih služb Slovenije in Italije. Poudarek je bil na vprašanjih: kako delujemo, kje delujemo skupaj in kako se medsebojno informiramo. Predstavljene so bile nekatere reševalne intervencije v katerih so sodelovali gorski reševalci obmejnih postaj predvsem na območju Mangrta, Jerebice, Vršiča. V nadaljevanju so bile izpostavljene pobude o nadaljnjem medsebojnem sodelovanju na področju reševalnega dela, kot tudi medsebojnega spoznavanja, ki je temelj za učinkovito reševanje, ter pobuda o skupni gorsko reševalni vaji v kateri bi sodelovala tudi helikopterja obeh reševalnih služb.

Pobudnik sedanjega srečanja dr. Elio Carhieti je ob koncu delovnega sestanka izrazil mnenje, da je vesel, da je do navedenega delovnega srečanja prišlo, da imata obe službi podobne poglede na reševalno delo, vse v cilju čim hitrejše, učinkovite in čim boljše pomoči ponesrečenim v gorah.

tekst in foto: Igor Zlodej DGRS Bovec

29.10.2010

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije