Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Številne nesreče v gorah

Slovenec (1912) - Dunaj, 26. marca 1912. O veliki nesreči na Velikem Snežniku (Hochschneeberg) pri Dunaju se poroča: V nedeljo se je nahajalo na tej gori okoli 100 izletnikov na skijih.

Partija, ki je ponesrečila, je obstajala iz enajstih oseb, med njimi ena gospodična. Odtrgala se je lavina in družbo zasula. Rešila se je edino gdč. Blanka Tagleicht. Drugi so se vsi zadušili. Potem je snežilo in se je vzdignil velik vihar. Na rešilno delo so se podali civilisti in vojaki domobranskega polka št. 1, ki je odposlal patruljo na skijih. Našli so deset mrtvih trupel in sicer trgovskega sotrudnika pri Gernogrofiu, Neunerja, sodnika dr. Hackerja, sina dunajskega advokata, Frica Wieperta, Franca Frei, Friderika Zach, Leopolda Blasehka, Karla Werl, Franca Boor in Otona Pollaka in še nekoga. Ker je to ena največjih nesreč v gorah v zadnjem času, se o njej po Dunaju seveda veliko govori.

Solnograd, 26. marca. Na takozvanem »Stinernes Mecr« je lavina zasula iz šestih mož sestoječo družbo turistov na skijih. Rešil se je hranilnični uradnik Nussbaumer, hranilnični uradnik Matija Moldan in trgovski sotru cinik Knobl sta mrtva, o drugih še ni vesti.
Inomost, 26. marca. Lavina je zasula več turistov na Schwanu. Rešilna ekspedicija jih je našla sicer brez zavesti, a vendar še žive. — Pri koči »Adolf Pichler« je lavina iznenaelila dva turista, ki sta se pa rešila.

Velika nesreča na Snežniku
Z Dunaja poročajo: V graškem gorovju na Hochschneebergu je včeraj opoldne plaz zasul družbo smukačev, obstoječo iz enajstih oseb. Eno osebo so doslej rešili, enega mrliča izkopali izpod snega. Boječ se, da so vsi ostali mrtvi.
Danes popoldne smo prejeli brzojavko: Rešilna ekspedicija, obstoječa iz 25 vojakov, je na smučeh šla na pomoč, pa je našla sedem mrličev, med njimi mrtvega okrajnega sodnika Hackerja.

Slovenec, 26. marec 1912
 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije