Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Jesenska tura KTK

Komisija za turno kolesarjenje vabi na kolesarsko turo - jutri, v soboto - Travnik nad Ljubnim.

Jesen je tu in z njo jesenska tura KTK. Iz Ljubnega v Savinjski dolini se bomo povzpeli na Travnik, vrh v grebemu ki se vleče od Smrekovca proti Raduhi in loči Savinjsko dolino od Koroške. Kot že ime pove je Travnik na vrhu poraščen s travo in če nam bo vreme naklonjeno bomo z njegovega temena lahko uživali v razgledih na Savinjsko dolino in dolino Bistre in na vrhove nad njima. Ker bo tura v oktobru se bo tudi drevje že obarvalo času primerno, kako pa lahko vidite na slikah s predlanskega predogleda. 
Turo vodita Janja Majhenc in Jože Rovan; informacije na 041 637 799.
Tura bomo izvedli le v lepem vremenu, morebitna odpoved ture zaradi slabega vremena v petek 8. oktobra med 18. in 20. uro.

07.10.2010
PZS/Forum: Jesenska tura KTK

Slike s predlanskega predogleda

1 komentarjev na članku "Jesenska tura KTK"

Jože Rovan,

Zbor z vseh vetrov, turno kolesarski vodniki PZS, znanci s kolesarskega tabora v Bavšici, Voljaši in drugi, skratka 18 kolesarjev, lačnih vožnje po neskončnem deževju. Udoben vzpon po gozdnih cestah, ki ga na zadnji strmini pred planinami pod Travnikom zabeli "gozdarsko" blato. Po čiščenju so konjički spet nared in odpeketamo do koče. Dežurni v koči nas pozdravi s prijaznim nasmehom, pogreje s čajem (brezplačno!) in okrepča z "hmeljevim sokom". Sledi martinčkanje pred kočo, skok na vrh in sladkanje s polno škatko slaščic, ki jih je prinesla Mojca.

Za konec lep spust po razglednih slemenih, gladek, ravno prav suh, da ni blata in ne drsi, z nekaj zahrbtnimi ostanki gozdarjenja v vlakah (razmetane veje ipd.), ki stanejo Vasjo nosilca za menjalnik. Mehaniki na delo, blato in šmir do komolcev, čez četrt ure že hitimo naprej. Čudoviti razgledi s Sv. Primoža, še zadnji spust in že smo v Ljubnem.

Prijetno utrujeni pri polnih krožnikih in čašah, polni načrtov za prihodnje dni. Soboti sledi nedelja in z njo krasna tura KGK Volja na planino Sleme nad Tolminom. Toda vrste kandidatov zanjo se redčijo, tale Travnik le ni bil tako nedolžen. Ampak najbolj trmasti prisegajo, da bodo prišli, ker se obeta nov noro lep dan.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije