Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Plezalne šole in tečaji za mladino in odrasle

Društvo za razvoj plezalne kulture in Matjaž Jeran vabijo na začetne in nadaljevalne plezalne šole in tečaje. Programi potekajo v Ljubljani z okolico.

Razvejane plezalne šole za mladoletne od 4-18 let so se že začele, imamo še nekaj prostih mest tako za začetnike kot izkušene mlade plezalce. O naših plezalnih šolah drži, da so skupine tako starostno kot kvalitativno homogene, da je vsak otrok deležen individualne obravnave, da varovancem z edinstvenim mestom v skupini omogočamo osebnostni razvoj in ne le plezalnega, da poleg mestnega plezanja na štirih različnih lokcijah v Ljubljani omogočamo varno in zabavno plezanje v naravi, da jih v času počitnic povabimo na plezalne tabore...

Programi za odrasle se začnejo v oktobru. Imamo ločene študentske skupine, sicer pa so naši odrasli varovanci vseh starosti, večinoma okoli 30-35 let oz. 45-55 let. Vabimo zlasti začetnike, tako študente kot njihove "starše" in vse vmes. V strokovno vodenih in zelo družabnih sezonskih programih za izkušene imamo še kako prosto mesto. 

Skupine do 13 ljudi sledijo strokovno pripravljenim programom, vodimo jih izkušeni in šolani inštruktorji ter trenerji športnega plezanja. Poleg plezanja na šestih umetnih stenah v Ljubljani z okolico svojim varovancem pripravimo treninge tudi v naravnih plezališčih in tudi v tujini.

Med programi izstopa Intenzivni tečaj tehnike plezanja, ki je edini nesezonski - je enomesečni program. Tukaj v desetih treningih in štirih celodnevnih izletih v naravo naučimo tehnike gibanja udeležence, ki ob prihodu plezajo v vodstvu vsaj 5a. Začne se 12. oktobra. Večina, ki se nam prepusti na takšnem tečaju potem več let pleza pod našo taktirko.

Tako kot smo ponosni mladino v plezalnih šolah, smo ponosni tudi na vse naše rekreativce. Tako 68 letne legende, ki še vedno plezajo šestice, kot tridesetletne rekreativke, ki plezajo desetke! Vsi pa komaj čakajo začetek sezone, ki se bo začela z oktobrom. Veliko si imamo za povedat, pokazat in energijo razdat.

Vabljeni tako otroci kot študentje in odrasli, ki so dolgo skrivali željo po plezanju, pa so mislili, da so za te štose že nekaj desetletij prestari!

Matjaž Jeran z ekipo inštruktorjev

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije