Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Robi Kordež znova najhitrejši na Krejanovem memorialu

Večer, Koroška - Ivo Mlakar: V okviru jesenskih srečanj na Prevaljah je minulo soboto potekalo deseto tekmovanje gorskih kolesarjev …

… v spomin na nekdanjega zaljubljenca v kolesarski šport in začetnika gorskega kolesarjenja na Koroškem Antona Krejana.

Kot se za jubilejno prireditev spodobi, se je na štartu memorialne dirke na Prevaljah zbralo rekordnih 284 udeležencev vseh starosti, tudi tokrat pa so jo pripravili člani ASK Fužinar Ravne.

"Res smo veseli, da je udeležba kolesarjev in kolesark vsako leto bolj množična. Prireditev smo organizirali že desetič po vrsti -prvič se je imenovala po poteh Blaža Mavrela, koroškega bukovnika in pesnika, kasneje smo jo poimenovali v Krejanov memorial. To ni klasična dirka, temveč rekreacijsko druženje ljubiteljev kolesarjenja. Res je, čase tudi merimo in zmagovalcu pri moških Prevaljčanu Robiju Kordežu, sicer rekorderju proge, tudi tokrat žal ni uspelo proge izpeljati v manj kot eni uri. Najboljši trije v posameznih kategorijah so prejeli tudi pokale, vsi pa še praktična darila," je po prireditvi, ki je bila izpeljana na dokaj zahtevni progi dolžine 31 kilometrov, s 650 metri vzpona, povedal predsednik organizacijskega odbora in predsednik Alpskega smučarskega kluba Fužinar Miran Klančnik.

Absolutni zmagovalec med moškimi je postal domačin Robi Kordež , ki je progo prevozil v času ene ure, ene minute in 16 stotink. Med ženskami je bila najhitrejša Ravenčanka Herna Retko , ki je dosegla čas 1:27,42. V posameznih starostnih kategorijah, od najmlajše kategorije do 13 let in do kategorije nad 65 let, so zmagali: Luka Pušnik iz Raven, Borut Ramšak iz Maribora, Robi Kordež iz Prevalj, Jani Grilc iz Slovenj Gradca, Rok Kolar in Jože Kordež , oba iz Prevalj, in Ravenčan Mirko Krančan. Med ženskami so prva mesta v svojih skupinah osvojile Ravenčanke Špela Štriker, Petra Rus in Herna Retko ter Marta Šteharnik iz Prevalj. Velja še dodati, da je bil najstarejši udeleženec Krejanovega memoriala 69-letni Jože Rogina iz Radelj, najmlajši pa 8-letni Teo Pečnik iz Prevalj.

Ivo Mlakar
 

Vecer.si 07.09.2010

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije