Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Spust s Kanina

Večer, Potovanja - Carmen Leban: V bovškem ATC-ju, ki upravlja naše edino in najvišje ležeče visokogorsko smučišče, tudi poleti ne mirujejo.

Že pred leti so namreč spoznali, da je Kanin za obiskovalce privlačen tudi v poletnem času, a se zavedajo, da jim je treba ponuditi raznolike dejavnosti. Ena izmed njih je spektakularen spust s skiroji in trikolesniki.

Gre za novo ponudbo v Sloveniji, ki so jo k nam pripeljali z avstrijskega smučišča Nassfeld/Mokrine, kjer tovrstne spuste izvajajo že sedmo leto in so se dobro uveljavili. Skiroji so opremljeni s klasičnimi kolesarskimi kolesi, kolesi samokolnic ali trikolesniki, z njimi pa je mogoče doseči dokaj velike hitrosti, zato so opremljeni z zavorami.

Doživetje, za katero odrasli odštejejo 12, otroci pa 10 evrov, se začne na A-postaji kaninske žičnice, kjer si izberete želeni rekvizit, potem pa se z gondolo odpeljete do B-postaje. Organizatorji poskrbijo za primerno razlago in zaščitno opremo: čelado, kolenčnike, komolčnike in zaščito za zapestje (zaščitna oprema, ki jo uporabljamo pri rolanju) in spust se začne. Ta je dolg osem kilometrov, izhodišče je pri B-postaji, pot pa pelje po makadamski cesti proti dolini, skozi vas Plužna in se zaključi na igrišču za golf v Oazi miru. Pustolovščine se lahko udeležijo tudi otroci, ki so dopolnili vsaj deset let. Vožnje izvajajo trikrat dnevno, ob 10.00, 14.00 in 16.00 uri.

Carmen Leban

 

 

 

 

 


 

Vecer.si 19.08.2010

Adrenalinski spust v dolino

                             (Carmen Leban)
Adrenalinski spust v dolino

 

 

 

1 komentarjev na članku "Spust s Kanina"

Igor Zlodej,

Kolikor mi je znano se s tem ukvarja zasebnik in ATC razen prevozov, ki jih za plačilo vršijo z žičnico nima nič s tem. Prav tako mi ni znano, če je za to dejavnost sploh registriran.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije