Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vertikalen ples na Ursusu

Primorski dnevnik: Kdo bi si mislil, da bi lahko bil mogočni žerjav Ursus idealni oder za neobičajno plesno performanso?

Mogočna železna mojstrovina, ki kraljuje na nabrežju v višini četrtega pomola, se bo drevi (ob 21.45) spremenila v idealno kuliso t.i. Ursus multimedia projecta oz. zračno-scenske koreografije na vrveh v objemu ritmov in zvokov iz gradbišča ter video projekcij. Gibi, glasba in izvirna scena bodo oblikovali večer, ki se okusno vključuje v niz dogodkov Piazza dell'architettura (Arhitekturni trg).

Pravzaprav se za projektom skriva Skupina 78 s projektom La città radiosa. V okviru slednjega je pred časom nastalo 24 projektov za oživitev zapuščenih krajev in zgradb.
Plesno performanso si je zamislila koreografinja Wanda Moretti, ki s saksofonistom Marcom Castellijem vodi skupino Il Posto. Plesno akrobatski ansambel se je s svojim projektom Proteo predstavil že marsikje v Italiji in v tujini, z njim pa želijo gledalcu postreči s simbiozo med človekom in prostorom, med gibom in statiko.

Več v tiskani izdaji Primorskega dnevnika >>>

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27625

Informacije

Informacije