Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kolesarjenje na Pohorju

Večer, Maribor: V nedeljo, 1. avgusta, se na Mariborskem Pohorju obeta kolesarska prireditev Comtron bike ride Pohorje 2010.

Prireditev je edinstvena, saj celotna proga poteka na nadmorski višini med 1000 in 1400 metri. Organizator rekreativnega kolesarskega dogodka Mediaevent vabi kolesarske navdušence vseh generacij. Za manj izkušene bo pripravljena proga dolga 31 kilometrov, bolj izkušeni se bodo lahko spopadli z 49 kilometrov dolgo krožno progo med Arehom, Klopnim vrhom, Osankarico, Tremi kralji in Arehom.

Comtron bike ride Pohorje je kolesarska prireditev, ki nima značaja kolesarske dirke in je brez startnine. Gre za rekreativno kolesarjenje po Pohorju - vsak, ki dobi vse žige na kontrolnih točkah in progo prekolesari med 8. in 14. uro, je nalogo uspešno opravil. Prireditev je vsako leto odlično obiskana, letos jo prirejajo že četrtič. Lani se je po gozdnih cestah Pohorja popeljalo skoraj 1500 kolesarjev. "Tudi letos želimo, da bi nam uspelo organizirati čudovit dan med kolesarskimi prijatelji in morda nam uspe podreti rekord v udeležbi. Kljub vsemu pa delamo za kvaliteto in želimo, da bi se kolesarji dobro počutili. Poleg tega želimo na Pohorje privabiti čim več ljudi iz preostale Slovenije in tudi tujcev, da jim pokažemo lepote in kapacitete, ki jih Pohorje ponuja," je povedal Jan Pukl iz Mediaeventa.

Vsi zainteresirani kolesarji se lahko prijavijo preko spletne strani http://www.bikeride.si ali na startu pri Ruški koči na Arehu na dan prireditve. Ta se bo pričela ob 8. uri, po 14. uri pa sledi žrebanje za praktične nagrade.

Anja Turk

 


 


 

Vecer.si 23.07.2010

Lani se je rekreativnega kolesarjenja po gozdnih cestah Pohorja, ki je brez startnine, udeležilo skoraj 1500 kolesarjev.

                                                        (Sašo Bizjak)
Lani se je rekreativnega kolesarjenja po gozdnih
cestah Pohorja, ki je brez startnine, udeležilo
skoraj 1500 kolesarjev.

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije